Facebook’un gizlilik ayarları hatası 14 milyon kullanıcıyı etkiledi

Facebook hata üzerine hata yapmaya devam ediyor. Geçen mayıs ayında yapılan bir hata kullanıcıların paylaşım ayarlarına bakılmaksızın, varsayılan ayarın herkese açık hale getirilmesine neden oldu. Facebook dünyanın her yerinden 14 milyon insanın ayarlarını yeniden gözden geçirmeleri konusunda uyarıyor.

Facebook’un Baş Gizlilik Görevlisi Erin Egan, TechCrunch ile yaptığı röportajda şu açıklamalara yer verdi;

Var olan sorunu düzelttik ve bundan etkilenen herkese haber vermeye başladık. Açıkçası hata daha önceden paylaşılan gönderileri etkilemedi. Hatadan sonra yayınlanan postların gizlilik ayarları değişti. Bu hatadan dolayı özür diliyoruz.’

Hata 18-22 mayıs tarihleri arasında yaşandı. Sorun düzeltildi ve herkesin ayarları, hatadan önceki gizlilik ayarlarına geri döndürüldü. Yaşanan hadiseyi kullanıcılara açıklamak için bildirim şeklinde bir uyarı gönderildi. Kullanıcılar Facebook hatalarıyla ilgili sorun ve rahatsızlıklarını kamuoyuna bildirebilecekler. Şirket bu konuda hatasını kabul ediyor ve sessiz kalacağını garanti ediyor. Bu hata Facebook’un, Cambridge Skandalı sonrası dikkatleri tekrar üstüne çekmesine neden oldu.

Güncel İçerikler