Nokia telefonlarının üreticisi HMD Global, 100 milyon dolar yatırım aldı

Nokia telefonlarının üreticisi finlandiya merkezli şirket HMD Global, iş operasyonlarını ölçeklendirmek ve ikinci yılında şirketin büyümesini finanse etmek için birden fazla yatırımcıdan ek 100 milyon dolar kaynak sağladı. DMJ Asia Investment Opportunity ve FIH Mobile’ın bir yan kuruluşu olan Wonderful Stars şirketinin de katılımıyla düzenlenen bu yatırım turunun öncülüğünü Alpha Ginko vasıtasıyla Cenevre merkezli Ginko Ventures yaptı.

Son fonlama turunda, HMD Global’in mevcut piyasa değeri 1 milyar ABD dolarının üzerinde çıktı ve bu da şirketi Unicorn konumuna getirdi. HMD Global hızla büyüyen iş operasyonlarını ölçeklendirmek için stratejik yatırımlar yapmayı amaçlıyor. Şirket 2018 yılında, agresif bir çizgi izleyerek Nokia akıllı telefonlar yelpazesini genişletmeyi ve stratejik pazarlardaki kanal erişimini iki kat artırmanın yanı sıra sunduğu yeniliklerini tüketiciler açısından fark yaratan noktalarda sürdürmeyi de planlıyor.

Nokia telefonlarında yeni bir döneme imza atmak üzere çıktığımız yolculukta bu yatırımcıların bize katılmalarından büyük heyecan duyduklarını dile getiren HMD Global CEO’su Florian Seiche, “Bizim hedefimiz, Fin köklerimize ve Nokia markasının herkesçe bilinen kendine özgü özelliklerine sadık kalarak hayranlarımızı memnun edecek harika akıllı telefonlar sunmak. Dünyanın en iyi akıllı telefon üreticilerinden biri olmayı hedefliyoruz ve bugüne kadar elde ettiğimiz başarı, bize 2018 ve sonrasında büyüme yolunda ilerlemek için ihtiyacımız olan güveni veriyor.

İlk yılda 70 milyon Nokia markalı telefon satıldı

1 Aralık 2016 tarihinde kurulan şirket, ilk yılında 70 milyondan fazla Nokia markalı telefon sattı, satış operasyonlarını 80’den fazla ülkeye genişletti ve telefonları 170’den fazla ülkede aktive edildi. Bugün Nokia telefonlar tüm dünyada 250 binden fazla perakende satış noktasında satılıyor ve Nokia’nın bu yeni döneminde tüm dünyada 600’ün üzerinde doğrudan satış ortağı bulunuyor. HMD Global, 2017 mali yılında 1,8 milyar Euro (2,13 milyar ABD doları) toplam gelir elde ettiğini ve 65 milyon Euro (77 milyon ABD doları) operasyonel kaybı olduğunu duyurdu.

Güncel İçerikler