Türkiye Espor Federasyonu kuruldu ve ilk başkanı belli oldu

Espor’la ilgili güzel gelişmelerin yaşandığı ve yatırımların yapıldığı günümüzde, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan resmi bir açıklama ile Türkiye Espor Federasyonu‘nun kurulduğu duyuruldu ve ilk başkanı da Bera Medya Grubu’nun kurucu ortaklarından ve SuperMassive takımı gibi çeşitli yatırımları olan Alper Afşin Özdemir oldu.

Alper Afşin Özdemir

Özdemir, statü gereği yönetim kurulu listesi oluşturarak, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na sunacak. Bakanlığın onay vermesi halinde başkan ve yönetim kurulu üyeleri görevlerine başlayacak.

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında Türk espor ekosistemindeki organizasyonların hukuki düzeyde korunması, haklarının savunulması, devlet ve özel sektör nezdinde daha iyi muhatap bulunması gibi amaçlara hizmet etmesi amacıyla Espor Kulüpler Birliği kurulmuştu. Yaşanan bu gelişme ile espor alanında daha güzel günler olacağını görüyoruz.

Ayrıca resmi olarak espor’u kapsamlı bir şekilde anlatan 72 sayfalık bir rapor yayımlandı.

Rapora göre espor; Elektronik Spor (e-spor), sporun yeni formu olarak lanse edilen ve Bilgisayar/Konsol/ Mobil platformlar üzerinden, çevrimiçi veya çevrimdışı, bireysel ve/veya takım olarak oynanan rekabetçi çok oyunculu, dijital oyunların çeşitli modlarıyla oynanan bir alan olarak tanımlanabilir.

E-spor, bilgisayar/mobil/konsol platformlar vasıtasıyla oynanan çok oyunculu dijital oyunlara verilen genel isim olarak da tanımlanabilir.” olarak belirtildi.

Gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler