Google bulut geçişini Velostrata’yı satın alarak başlattı

Gün geçtikçe artan verilerimiz için bulut teknolojisiyle gelişmiş uygulama çözümleri sağlayan Google, alt yapısını güçlendiriyor.

Velostrata, şirketlerin iş yükünü azartmalarına yardımcı olarak veri merkezlerinden buluta geçmelerine zemin hazırlayan bir platformdur. Eski uygulamaları aktarmak, geniş veri yığınları için pek kolay değil. Bu yüzden Velostrata, Google Cloud müşterilerine veri aktarım hizmeti sağlamayı üstleniyor.

Google Cloud Mühendislerinden Eyal Manor  şirketin depolama kaynaklarını, bilgisayar kaynaklarından ayıran ve depoda sanal bir makineyi çalıştıran, sofistike bir hibrit bulut çözümünün önemi vurguladı. Ayrıca büyük veritabanları, kurumsal uygulamalar, DevOps ve büyük veri işlemleri gibi sanal makine tabanlı iş yüklerini Velostrata ile kolayca ve hızla taşıyabilmeleri anlamına geldiğininden de blog yazısında bahsetti.

Velostrata, Google ürünlerinin sağladığı depolama hizmetleri kullanıcı memnuyeti artışı ile bulut pazarlamacılığı mücadelesinde popüllerlik kazandıracak gibi görünüyor.

Geçmişte, Google Cloud Başkanı Diane Greene, veri yüklerini bulut teknolojisinde “kaldırma ve değiştirme” konusunda gördükleri iş fırsatlarından bahsetti. Satın alma işlemlerinden sonra bunları Google Cloud ile yapmak isteyen müşterilere yardımcı olmak için önemli bir hizmet sunmak olduğunu da ekledi.

Velostrata’nın satın alınmasının yanında Google I/O tanıtım konferansının yeni teknolojileri daha fazla heyecanlandıracağı sinyallerini veriyor.

Güncel İçerikler