WhatsApp CEO’su Jan Koum, gizlilik ihlalleri nedeniyle Facebook’tan ayrıldı

Facebook’un uzun zamandır yaşadığı sorunların şirket içi sıkıntılara da yol açtığının ilk kanıtı, WhatsApp kurucusu Jan Koum‘un istifa kararı oldu

WhatsApp kurucusu Jan Koum Facebook paylaşımında “Artık önüme bakma zamanı… Teknolojinin biraz uzağında kalabileceğim, bana keyif veren başka şeylerle ilgilenmek istiyorum. Son derece nadir hava soğutmalı Porsche modellerini toplamak, arabalarım üzerinde çalışmak ve en nihayetinde frizbi oynamak istiyorum.” diyerek istifasını duyurdu.

Koum , paylaşımının devamında güzel geçen günlerinden bahsetse de Washington Post‘un makalesine göre, işin iç yüzünde yine veri skandalı yer alıyor.Jan Koum ile Facebook’un kullanıcı verileri konusundaki polikası ciddi anlamda ters düşmüş durumda.

2014 yılında Diğer kurucu ortak Brian Acton ile beraber şirketi Facebook’a 19 milyar dolara satan Koum,Belkide Acton’ın aksine WhatsApp’ta çalışmaya devam etmesi bu yıpratıcı süreci başlatmasına neden olmuştur.

Ayrıca Acton’ın bir süre önce paylaştığı #deletefacebook tweet’inin ardından başlayan çatırdayışlar Koum istifasıyla daha net bir hal almış oldu.

Kaum’un istifa kararına Facebook CEO’su Mark Zuckerberg de güzel günlerden bahseden bir mesaj yayınladı. “Jan: Seninle yakın bir şekilde çalışmayı çok özleyeceğim. Dünyayı birbirine bağlamak noktasında ettiğin yardımlar için çok teşekkür ederim.”

Facebook reklam gelirleri için vazgeçmediği polikasıyla kullanıcı güvenini kaybetmekle birlikte takım arkadaşlarını da kaybetmeye başladı.

Bakalım ilerleyen süreçlerde Facebook’u neler bekliyor.

Güncel İçerikler