OLEV, Keiretsu Forum’dan yatırım alarak kurumsal taşımacılığa odaklanıyor

Mobil uygulama üzerinden araç çağırma hizmeti sunan OLEV, dünyaca ünlü melek yatırım ağı Keiretsu Forum Türkiye’den yatırım aldı. Yatırım tutarı açıklanmadı ancak geçtiğimiz yıl İstanbul Startup Angels’tan 1 milyon TL yatırım almıştı. Keiretsu Forum’un yaptığı yatırımların ortalamasına bakılırsa, yine bu tutarlar civarında yatırım aldığını düşünüyoruz.

Türkiye’de Uber zorlu süreçlerden geçse de, Uber’in yerli rakipleri yatırım almaya devam ediyor. Bu şirketlerden biri olan OLEV, yaklaşık 2 yıl önce Ertunç Çiriş’in kurduğu OLEV’in önce 2016 sonunda 500 Startups’tan 5 milyon dolar, 2017 Nisan’da İstanbul Startup Angels’dan 7.5 milyon dolar değerlemeyle yatırım alması şirketin hızla büyüdüğünü gösteriyor. 2016’da sonunda OLEV’e kayıtlı bulunan 250 araç varken, şu anda bu sayı 650’yi geçmiş durumda. Buna ek olarak OLEV’de 30 bin bireysel, 1.240 da kurumsal kayıtlı kullanıcı bulunuyor.

Yeni yatırımla kurumsal taşımacılığa odaklanacaklarını belirten Çiriş, bu alanda en önemli sorunun vergilendirme olduğunu belirtti. Çiriş, “Taksi fişlerinin kaybolma, tutar tespiti, muhasebesel iş yükü sorunlar yaratıyor. Hukuksal ve mali uyumsuzluklarından dolayı rekabet halinde olduğumuz Uber ve Careem gibi girişimler fatura kesemedikleri için bu alana giremiyorlar. Biz de OLEV Pro hizmetini Ocak 2017’de hizmete açtık” dedi.

Güncel İçerikler