Dünyadaki sosyal girişimcileri buluşturan ChangemakerXchange, yeni başvuruları açtı

İlk olarak Türkiye’de faaliyete başlayan, Ashoka ve Robert Bosch Vakfı tarafından desteklenen ve bugün 400’den fazla sosyal girişimciye kapılarını aralamayı başaran ChangemakerXchange, Paris, Amsterdam, Rwanda ve Güney Afrika’da yüze yakın sosyal girişimciyi ağırlayacak. Amsterdam’daki kültürel çeşitlilik ve diyalog temalı programa Türkiye’den de sosyal girişimciler kabul ediliyor.

Kabul edilen girişimcilerin bütün masraflarının ilgili program tarafından karşılandığını ve iyi seviyede İngilizce gerektiğini bildirmekte fayda var.

Programa katılan sosyal girişimciler, diğer ülkelerde benzer alanlarda çalışan girişimcilerle birlikte fikir alışverişi yapıyor, yeni proje ortaklıkları kuruyor ve pek çok kısa etkinlikle kişisel kapasitelerini ve sosyal etkilerini artırma konusunda birbirlerini eğitiyorlar.

ChangemakerXchange, genç sosyal girişimcilerin birbiriyle iletişim kurduğu ve dünyanın çeşitli yerlerinde ortak projeler yürüttüğü global bir iş birliği platformu olarak tanınıyor. Şu anda 70’ten fazla ülkede 400’den fazla topluluk üyesi var. Türkiye’den de Emre Danacı (Yuvarla), Alparslan Demir (Biryudumkitap), Mesut Keskin (E-Bursum), Ayşe Damla İşeri (demgoodcoffee), Semih Boyacı (Impact Hub) gib sosyal girişimciler bu toplulukta yer alıyor.

Güncel İçerikler