Microsoft’tan “hakaret içeren konuşma dili” yasağı geliyor

Microsoft 1 Mayıs’ta kullanım şartlarını güncelleyeceğini duyurdu. Yeni eklenecek şartlar arasında en dikkat çekeni ise “hakaret içeren konuşma dili” yasağı. Belirli platformlarda uygulanacak bu yasağın en başında Skype ve Xbox Live yayınları geliyor.

Microsoft’un herhangi bir platformunu kullanırken kullanım şartlarını kabul edip belirledikleri kurallara uyacağımıza dair onay veriyoruz.

Peki uymazsak Microsoft ne yapacak?

Xbox Live yayınları veya Skype üzerinden gönderilecek şiddet, suç içerikli görüntüler ve kullanılan her hakaret içeren kelime sonucu Microsoft bu hesapların kapatılacağını ve kullanıcıya servis vermeyi keseceğini net bir şekilde söylüyor.

Peki Microsoft bu “kötü içerik” geçen konuşma ve videoları nasıl tespit edecek?

Burası için hala kesin bir çözüm olmasa da, şirketin yaptığı açıklamaya göre, Microsoft’un kullanım şartlarını kabul ettiğinizde, Skype konuşmalarınızı veya Xbox yayınlarınızı takip etme onayını verdiğinizi söylüyor. Bununla birlikte kötü kullanımınız halinde, hesaplarınızı engelleyeceklerini söylüyor.

Skype için gelecekte durum ne olur bilemeyiz ama Xbox için çıkan oyunların içeriklerinin şiddet ya da suç odaklıyken, bu incelemeler ne derece faydalı olacak, yakında göreceğiz gibi görünüyor. Oyunlara bir müdahale gelip gelmeyeceği konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.

Güncel İçerikler