Apple, yeni Animojis ile iOS 11.3’ü kullanıma sundu

Apple, gündemden düşmeyen yeni sürümünü hatalar yığını ile yayınlamıştı. Beklenen 11.3 güncellemesi çok geçmeden hata düzeltmeleri ve animjois için yeni karakterlerle (ejderha, ayı, aslan ve bir kafatası) ile birlikte bir dizi yeni özellik sunuyor.

Güncellemenin getirdiği yenilikler sadece bunlar olsaydı, gerçek bir güncelleme olduğuna bizi ikna edemezdi bu yüzden yenilikler sadece bunlarla sınırlı değil. Apple 11.3 için paylaştığı önizlemede nesne ve yüzeyleri tanıyabilen ARKit 1.5 için büyük bir güncellemeden bahsetmişti. Güncellemeyle birlikte ARKit artık daha fazla nesne ve yüzeyleri tanıyabilir hale geldi. Bataryanızın durumuyla ilgili genel kapasiteyi ve pilin değiştirilme zamanı geldiğiyle ilgili yeni bildirimler sunuyor.

Şimdilik bir beta özelliği olduğunu söyledi ve Apple sağlık uygulaması ve mesajlara da yeni özellikler getirdi. Bu özellikler sayesinde Sağlık kayıtlarının merkezileşmesini sağlayabilir, mesajlaşmalara gelen özellikler sayesinde ise müşteri destek konuşmaları ile Bir sipariş vermek, bir rezervasyon yapmak ve daha fazlası için bir işletmeyle görüşme başlatabiliyorsunuz.

Bunların yanında işletim sistemi genelinde yeni bir gizlilik simgesi oluşturulduğunu da görebilirsiniz. Bu simgeyle verileri depolamak için yeni bir web sitesinin mayıs ayında geleceğini de duyurdu.

Bitmeyen Apple yenilikleri arasında müzik ve yeni video klip bölümü de yer alıyor. Son olarak uygulama indirmeyi seven kullanıcılardan biriyseniz App Store güncellemeleri sekmesi artık her güncellemenin boyutunu ve daha küçük detayları da gösteriyor. Ayrıca güvenliği önemsiyorsanız, iOS’un en son sürümüne güncellemek sizin için iyi olacaktır.

Ne yazık ki, iOS 11.3 hala iCloud’da iMessage içermiyor.

Güncel İçerikler