Uluslararası girişim hızlandırma programı Innogate ile ABD’ye gidecek 8 girişim belli oldu

İTÜ ARI Teknokent bünyesinde, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle teknoloji firmalarının başarısını global pazarlarda da sürdürmesini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen Innogate Uluslararası Girişim Hızlandırma Programı’nda İstanbul’daki Bootcamp – 1 sürecini tamamlayan ve ABD’ye gidecek 8 firma belli oldu.

İstanbul’daki Bootcamp – 1 sürecinde 5 hafta boyunca Silikon Vadisi’nden gelen mentorlarla bir arada programa dahil olan teknoloji firmaları; iş modeli kanvası, değer önerisi, pazar analizi, müşteri bölümleme, pazarlama stratejileri, büyüme-ölçeklenme gibi konulara yoğunlaştılar.

Programa katılmaya hak kazanarak, Nisan 2018 itibarıyla Amerika’ya gidecek 8 teknoloji firması, iki haftası San Francisco, iki haftası New York olmak üzere 1 ay boyunca potansiyel müşteri, iş ortakları ve yatırımcılarla bir araya gelerek, Türkiye’deki başarılarını ABD’de de hızlı bir şekilde elde etmeye çalışacaklar.

5 haftalık İstanbul’daki Bootcamp – 1’in ardından ABD’ye gitmeye hak kazanan firmalar:

BVK Technology: Başta ATM ve fintech firmaları için olmak üzere, akıllı ve bağlı güvenlik cihazları, web üzerinden uzaktan izleme ve yönetim uygulamaları geliştirme ve üretimi konusunda uzmanlaşmış BVK, özellikle anti-skimming, ATM kart güvenliği, ATM çevre yönetimi, OTC (One Time Code) temelli çok katmanlı kimlik doğrulama ve erişim kontrolü konusunda fiziki ve dijital erişim kontrolü konularında farklılaşmaktadır.

Gmply: GmPly, interaktif video e-öğrenme platformudur. Eğitim şirketleri ve bağımsız eğiticilerin kendi interaktif eğitim videolarını hazırlayabilmelerini sağlayan bir SaaS altyapısına ve bu eğitimleri pazarlayabilmelerini sağlayan marketplace’i barındıran bir SEM (SaaS Enabled Marketplace) sunmaktadır.

Datapare: Firmaların rakiplerini yakından takip edebilmelerini sağlayan bir SaaS platformudur. Track adındaki uygulamasıyla kullanıcılarının rakiplerindeki kampanya, yeni eklenen ürün, güncellenen sayfa ve görselleri takip edebilmeyi olanaklı kılmaktadır.

Fineksus: 2002 yılında kurulan firma, finansal dünyada ödeme işlemlerinden kara paranın engellenmesine kadar uçtan uca çözümler sunan ve müşteri odaklı servis anlayışıyla bulunduğu sektörde fark yaratan bir kuruluştur.

Walkovr: Oyuncular başta olmak üzere, kullanıcıların oyun ve uygulamalarda fiziksel olarak yürümesine, koşmasına yani hareket etmesine imkân veren bir hareket sistemidir. Giyilebilir bir hareket tanıma sistemi ile fiziksel hareketlere imkân verecek bir mekanizmanın birleşmesinden oluşmaktadır.

Roksit: Siber güvenlik sektöründe 2016 yılından bu ana faaliyet gösteren Roksit Yazılım Arge şirketidir ve bu alandaki önemli boşluklardan biri olan DNS trafiğini inceleyip analiz ederek çıkardıgı sonuçlarla bilgi güvenliği alanında başarılı çalışmalar yürütmektedir.

Pavotek: B2B alanında, sektör bağımsız, sektörlerin ihtiyacı olan inovatif maliyeti etkin, öncü, elektronik ürün, kart, sistem tasarımı ve üretimi yaparak, müşteri ve iş ortaklarının pazarda katma değerlerini arttırıp, pazarda lider firma olarak pozisyonlanmalarına yardımcı olan bir yüksek teknoloji firmasıdır.

Miops: Fotoğrafçıların ve video üreticilerinin çok yüksek hızda ve çözünürlükte fotoğraflama donanımı geliştiren ve fotoğrafçıların işlerini daha kolay ve daha başarılı kılan cihazlar üreten bir firmadır. Firmanın ürünleri hem amatör hem de profesyonel kullanıma uygun olarak geliştirilmiştir.

Türkiye’deki başarını yurtdışında da sürdürme, yeni pazarlara açılma hedefiyle çalışmalarını yürüten teknoloji firmaları için yeni dönem başvuruları devam ediyor. Program hakkında detaylı bilgi ve başvuru için www.innogate.org adresi ziyaret edilebilir.

Güncel İçerikler