Bilet arama motoru TickX, BGF Ventures’tan 3 milyon pound yatırım aldı

Etkinlik ve eğlence merkezleri biletleri için bir arama motoru ve keşif platformu geliştiren Manchester merkezli BT girişimi TickX, 3 milyon pound’luk bir A Serisi yatırım aldı.

BGF’nin üç ortağının bu platformu yeniden yapılandırmak için BGF’nin girişim platformu kolu olan BGF Ventures tarafından yönetiliyor. Mevcut yatırımcılardan Ministry of Sound ve 24Haymarket de bu platforma katıldı.

2015 yılının ortalarında kurulan TickX; “Biletler için Skyscanner” olarak tanımlanabilir. Site; fiyat bilgileri, coğrafi bölgeleri ve eğlence türlerine göre arama yapmak isteyen kullanıcılara 50’nin üzerinde sağlayıcıdan ve birden fazla kategoride ki bilet listelerini bir araya getirmekle görevli.

TickX’in kurucusu ve CEO’su olan Steve Pearce, bu girişimini üniversitede öğrenci olduğu bir geceyarısı tasarladığını söylemiş.

TickX; müşterilerinin Ticketmaster, Headout, Skiddle da dahil olmak üzere tüm önemli bilet satan platformlardan 125.000’den fazla etkinlik ve eğlence merkezi için bilet bulmalarını ve satın almalarını kolaylaştırıyor. BM kuruluşu; “dünyanın dört bir yanındaki eğlenceseverler için en iyi bilet arayan ve tek duraklı küresel bir platform” olması gerektiğini de söylemiş.

Buna göre bu yeni yatırım, uluslararası alanda büyüyerek Avrupa’nın daha fazla bölgesinde kullanılabilecek. Şuan sadece İngiltere, İrlanda ve İspanya da bulunmakta. Bu girişim etkinlikler ve eğlence merkezleri veritabanına sinema biletlerini de ekliyor ayrıca bu teknolojisine yatırım yapmaya devam etmeyi de planlıyor.

Pearce; ” Geçen yıl 1 milyondan fazla insan, bir etkinliğini planlamak için gece gündüz TickX’i kullandı ve çok çeşitli kullanıcılarımız da var.” demiş. Bazıları, Arena turlarından, konserlere kadar her şeyi kapsayan etkinlikler ve yeni deneyimler keşfetmek için bizi kullanıyor böylece TickX’te eğlenceli şeyler bulabiliyorlar. Diğerleri, 50’den fazla bilet ortaklarımız arasındaki en iyi fırsatları bulmak ve fiyatları karşılaştırmak için bizi kullanıyor. Bazıları ise bizi en sevdikleri sanatçıları, komedyenleri veya takımları izlemek için kullanıyor.” demiş.

Bu arada TickX’in iş modeli de yeterince basit. Site, kullanıcıları için tamamen ücretsiz ve başlangıç aşamasında kullanıcıya herhangi bir ek ücret talep etmiyor. Bunun yerine, bilet satış ortaklarından TickX aracılığıyla üretilen her satışta, daha geniş bir kitleye ulaşmalarına yardımcı olarak ve artan satışları yönlendirerek komisyon almasını sağlıyor.

Güncel İçerikler