Yerli girişim Local Guddy, rakibi Triple tarafından satın alındı

Merkezi Stockholm’de bulunan Triple, rakibi Local Guddy’i satın aldı. Satın alma fiyatı henüz gizli tutulmakta. Local Guddy kurucusu Emre Semercioğlu ise pazar büyümesinden sorumlu direktör olarak Triple ekibine katıldı. Bundan, satın almanın bir kısmının nakit bir kısmının ise hisse olarak gerçekleştiğini varsayabiliriz.

Yerli bir Türk girişimi olan Local Guddy, Haziran 2017’de BIC Angels’ın kurucusu Joachim Behrendt de dahil olmak üzere bir çekirdek yatırım almıştı.

2016 yılında kurulan Triple, “dışa dönük ve tutkulu kişilerin kendi etkinlik ve aktivitelerini organize ederek, kendi yaşadıkları yerde gelir elde edebilecekleri bir pazar yeri olarak” tanımlanıyor”. Şirketin rakipleri arasında Withlocals da bulunuyor.

Triple, yerliler tarafından organize edilen ve seyahat edilen yerin kültürünü daha iyi tanımaya imkan sağlayan, alışılagelmişin dışında etkinlikler sunarak, şehri orada yaşayanların gözünden keşfetmenizi sağlıyor. Stockholm’un yanı sıra, Londra, Barcelona ve Paris’te operasyonlarını sürdürüyor.

Sonuç olarak Local Guddy kullanıcıları ve platformu Triple ile entegre edilecek, böylece Triple’ın 200’den fazla şehirdeki 800’den fazla yerel deneyime erişimi olacak. Aldığımız duyumlara göre, Couchsurfing’in kurucu ortağı Casey Fenton da Triple’a hissedar olarak katılacak.

Local Guddy CEO ve kurucusu Emre Semercioğlu şunları ekliyor: “Bence şehirler, şehirle ilgili derin bilgileri olan, tutkulu yereller tarafından gezdirilmeli. Böylece, turistler de orada yaşayanların gözünden daha bireysel ve eşsiz bir deneyim yaşarlar. Aslında, Triple ile amaç ve değerlerimiz aynı, birbirimizi stratejik olarak tamamlıyoruz, ve bu satın almayı olması gereken bir hamle olarak görüyoruz. İstanbul çalışmalarımıza başlamamız için harika bir yerdi, Stockholm’ün güçlü teknoloji ekosistemine dahil olmak da şirket için kesinlikle çok büyük bir avantaj”.

Güncel İçerikler