Bisiklet paylaşımı GoBee Bike, Fransa’da faaliyet gösterdiği tüm şehirlerden çekiliyor

Bir bisiklet paylaşım startup’ı olan GoBee Bike, Fransa’da faaliyet gösterdiği tüm şehirlerden çekiliyor. GoBee Bike’ın çalışma sistemi Çin mekezli startup’lar olan Ofo ve Mobike’ın sistemi gibi işliyor. Uygulamayı açtığınız zaman haritadan size en yakın bisikleti buluyor ve QR kodunu okutarak kilidi açıp bisikleti kullanmanızı sağlıyor ve işiniz bittiğinde ise yine aynı sistemle bisikleti tekrar kilitleyebiliyorsunuz.

GoBee Bike bu çekilme kararını aldıktan sonra, kullanıcılara kalan bakiyelerinin ve 15 dolarlık depozitolarını eri verdi. Bu jestin ardından GoBee Bike tekrar Avrupa kullanıcılarını cezbetmeyi başardı.

3200 bisikletin işlevsiz hale gelmesi ve 1000 bisikletin kurallara uygun olmayan yerlere park edilmesi yüzünden şirketin bisikletleri kullanılmaz hale geldi. Bu sebeplerle startup devamlılığını sürdüremedi. Başlangıç olarak İtalyan marketinden çekilen GoBee Bike ardından Brüksel, Lille ve Reims’deki faaliyetlerini de durduracaklarını açıkladı. Şimdiler de Paris ve Lyon’daki kullanıcılar hizmete erişemiyor. Ana şehri olan Hong Kong’da faaliyet göstermektedir.

Özellikle Paris’te dört farklı bisiklet şirketi Ofo, Mobike, Obike ve GoBee Bike yaygın. GoBee Bike bu devlerin arasında yetersiz kaldı. CrunchBase’e göre GoBee Bike’ın değerlemesi 9 milyon doları aştı. Diğer tarafta ise Ofo ve Mobike’nin toplam geliri de 2 milyar dolara ulaştı.

Aralık ayının ortalarından beri Paris’te faaliyet göstermesine rağmen Ofo’nun tüm sürüşleri iki buçuk aydır ücretsiz, bir aydır faaliyete geçen Mobike’nin sürüşleri ücretsiz ve Obike de sisteme kaydolan müşterileri için 50 tane ücretsiz sürüşü var. Bu koşulları düşünürsek GoBee Bike‘ın bu zorlu rekabet karşısında yarışması gerçekten güçmüş.

Güncel İçerikler