İşe alım süreci platformu Vettery, Adecco Group tarafından satın alındı

Merkezleri İsviçreye bağlı olan global bir insan kaynakları şirketi olan Adecco Grup, Vettery’yi satın aldığını açıkladı. Yatırım miktarı olarak tam açıklanmasa da, anlaşma ile ilgili bir kaynak, değerlemesinin 100 milyon dolardan fazla olduğunu söylüyor.

Vettery, 2014 yılında açılan bir işe alım süreci girişimidir. Kısa bir süre sonra kurucularından Brett Adcock ve Adam Goldstein, geleneksel işe alım sürecini yeniden icat etmeyi umduklarını söylemiş. İş yerinde adayların tekliflere göz atması için onlarla ilgilenen işverenlerle röportaj planlaması yapabilecekleri ve işe girdikleri zaman Vettery’den bir imza bonusu alabilecekleri bir piyasa oluşturmuşlar. Bunların hepsine bir personel “yetenek yöneticisi” yardım etmiş.

Şirket bilişim, satış ve finans pozisyonlarını doldurmak için şu an 4.000’i aşkın işverenle birlikte çalışıyor. Greycroft ve Raine Ventures’in de aralarında bulunduğu toplam yatırımcı sayısı 11,9 milyon doları buluyor.

Adecco’dan yapılan açıklamaya göre, satın alma sonrasında da Adcock ve Goldstein, Vettery takımını yönetmeye devam edecek.

Adecco Grup CEO’su Alain Dehaz, “Vettery’nin satın alınması, Adecco Grup’un dijital stratejisinin geliştirilmesini hızlandırarak, hızla büyüyen dijital, kalıcı işe alım pazarı sunumumuzu genişletiyor ve profesyonel işe alım faaliyetlerimizi tamamlıyor.” demiş. “Dijital yeniliklerin işe alım endüstrisini değiştirme potansiyeli var ve Adecco Grubu bunun liderliğini üstleniyor.

Yeni Adecco satın almalarına hayat bilimleri ekibi, “BioBridges” ve kariyer geçiş firması olan “Mullin” de dahildir.

Güncel İçerikler