Hamdi Ulukaya, girişimcileri ve startup’ları ABD’ye götürüyor

Hamdi Ulukaya Girişimi‘nde sizin için iki çeşit program var. Hayallerinizi gerçekleştirmek için uygun olanı seçin ve başvurun. Birincisi Girişimci Adayı Destek programı, ikincisi Startup Destek programı.

Bu programlara başvurmak için İngilizce bilmenize gerek yok!

1. seçenek: Girişimci Adayı Destek programı

24 katılımcı, 24 mentor ve 1 yıl sürecek bir destek programı ile Türkiye’nin her yerinden, her alanda hayallerine inanan 24 genç, hayallerini gerçekleştirmek üzere Girişimci Adayı Destek Programı’na başvurabilir.

Programa bu bağlantıdan başvurabilirsiniz.

2. seçenek: Startup Destek programı

Türkiye’de herhangi bir ticari ürün ya da hizmeti pazara sunmuş ve bu girişimi dünya pazarına taşıma hayali olan 6 şirketi, hayallerini gerçekleştirmek üzere, 1 yıl sürecek Startup Destek Programı’na başvurabilir.

Programa bu bağlantıdan başvurabilirsiniz.

Peki bu programları hayata geçiren Hamdi Ulukaya kimdir?

Hamdi Ulukaya ABD’de son 10 yılın en hızlı büyüyen ve “En Yenilikçi 10 Şirket” arasında yer alan Chobani’nin kurucusu ve CEO’sudur. 

Ulukaya, Erzincan’ın İliç ilçesinde süt ürünleri üreten bir ailede doğdu. İngilizce öğrenmek için Amerika’ya geldikten sonra, New York’un kuzeyinde kapatılmış olan bir yoğurt fabrikasını satın aldı ve beş yıldan kısa sürede yıllık satışlarını sıfırdan 1 milyar doların üzerine çıkararak Chobani’yi ABD’nin en hızlı büyüyen markası yaptı. Fast Company tarafından açıklanan “2017 Dünyanın En Yenilikçi Şirketleri” listesinde Chobani, hem “Gıda” hem de “Sosyal Fayda” kategorilerinde ilk sırada yer aldı. Chobani aynı zamanda tüm sektörleri kapsayan “En Yenilikçi Şirketler” sıralamasında ilk ona yerleşti.

Güncel İçerikler