Robust Dye: Isıtmada tasarruf sağlayan dayanaklı boya girişimi

Robust Dye, nanoteknoloji alt yapısı ile bütünleşmiş bir boyadır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ‘nin gerçekleştirdiği test sonucu daha fazla özelliğe sahip olduğu görülen Robust Dye boyaları, %82 oranında elektrik ve ısı iletkenliğine sahip, ısıtma yöntemlerinde yalıtım sağlayarak %25 oranında tasarruf sağlıyor aynı zamanda pazarda mevcut bulunan farklı tür ve teknolojiye sahip diğer boyalardan aşınma, darbe, kullanım süresi gibi benzer etkenlere %94 oranında daha fazla dayanıklılık gösterip yıllarca kullanım sağlıyor.

3 ila 6 ayda bir verilen boya, ekipman, makine ücretlerini yarı yarıya indiren aynı zamanda düşük maliyetle ısı yalıtımı yaparak kar oranını arttıran Robust Dye boyaları, Tüm karayolları, havaalanları, uçak pistleri, kara ve deniz taşıtları, endüstriyel yapıların iç-dış cephelerinde, yapılmış ve yapılmakta olan konut, daire gibi yerlerin istenilen bölgelerinde rahatlıkla kullanılabilir.

1,5 yıl önce Lookater ekibinden Cavid Bayramlı ve ortağı Kerem Acar tarafından Üsküdar’da hayata geçirildi. Bayramlı, girişimin çıkış noktasını ise kurucular şu şekilde anlatıyor: “Bu fikir bir gün okul çıkışı arkadaşımla eve giderken trafik kazası olmuştu ve çevredeki insanlar kazanın silinen yol şerit çizgilerinden kaynaklandığını söylüyorlardı. Eve gidip bir araştırma yaptığımda trafik kazalarının çoğunluğunun yol şerit çizgilerinin silinmesinden kaynakladığını öğrendim ve o gün Robust Dye temeli atıldı.” sözleriyle açıkladı.

Şuan da İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte boya satışlarına açılmayı bekleyen Robust Dye, ilerideki dönemlerde internet sitesi ve perakende satış üzerinden boyalarını satışa sunmayı planlıyor. Girişimin yerel ve global hedefleri ise; Türkiye de piyasaya tamamen hakim olmak ve boyaları yurt dışında satışa sunmak. Aynı zamanda girişimin gelecek planları arasında Seattle (Washington-ABD) şehrine taşıma planı da var.

Güncel İçerikler