UniverList: Tercih dönemlerinde doğru üniversite seçmenizi sağlayan uygulama

UniverList, ”Üniversite bulur’’ sloganıyla üniversiteleri; akademik, bilimsel yönlerinin yanında sosyal yönleriyle, tesisleriyle, öğrenci tiplerinden yemek fiyatlarına, eğitim kalitesinden hoca sayısına kadar inceleyip puanlayan puanlama yaparken de mezunlar, adaylar ve öğrenciler arasında etkileşim sağlayan bir platformdur.

2017 Temmuz ayında İzmir merkezli olarak Murat Ödemiş tarafından kuruldu. Aynı zamanda Özalp Torlak, Orhan Erbaş, Burak Topal, Furkan Erkorkmaz ve Caner Hekimoğlu‘ndan oluşan 5 kişilik yazılım ekibi de kurucu ekibi oluşturuyor.

Uygulamanın çıkış noktasını ise girişimin kurucusu aynı zamanda bir akademisyen olan Murat Ödemiş: “Tercih dönemlerinde tercih danışmanlığı yaptım, tercih odalarında, tercih danışmanlarına sorulan soruların dışında öğrencilerin çok farklı konuları merak ettiğini anladım. Bunun yanında yurt dışı eğitimi hakkında da büyük bir ilgi ve merak söz konusu. Bu alanda bırakın Türkçe’yi İngilizce bile derli toplu kaynaklar bulmak çok zor. İlgi alanınızdaki bir bölümle tam eşleşen üniversiteyi bulmak haftalarınızı alabiliyor. Biz bu haftaları saatler seviyesine indirmeye çalışıyoruz. Fikir tam olarak buradan çıktı diyebilirim.’” sözleriyle açıkladı.

25 kişilik ekibin yerel ve global hedefleri; yerelde Türkiye’de üniversite denilince akla gelen ilk site ve uygulama olmak. Global hedefleri ise 2018 içerisinde Avrupa üniversitelerini sisteme ekleyip, 5 dilde hizmet vermek. 2019 yılında ise global doğmuş bu girişimin global hayatına devam etmesini sağlamak.

Güncel İçerikler