Uzman platformu Expertera, Etiya’dan 17,1 milyon TL değerleme ile yatırım aldı

Esnek uzmanlık platformu Expertera, kurumsal yazılım şirketi Etiya‘dan 17,1 milyon TL değerleme ile yatırım aldı. Yatırım yapılan tutar henüz açıklanmadı.

Sanayi 4.0 devrimi ile gelen İş 3.0 dönüşümüne liderlik eden esnek (on-demand) uzmanlık platformu Expertera, hızlı büyümesini sürdürüyor. GarantiPartners Hızlandırma Programı kapsamında bulunan ve geleceğin iş modeli platformu olarak gösterilen Expertera, bünyesinde 600’ü aşkın yazılımcı bulunduran, Silikon Vadisi, Amsterdam, Singapur, Dubai ve Ukrayna ofisleri bulunan önde gelen uluslararası teknoloji firması Etiya’dan 17,1 milyon lira değerlemeyle yatırım aldı.

Teknoloji işbirliğiyle İK sektöründeki büyük dönüşüm başlıyor

Bu yatırımın yanı sıra, firmaların dünyada ve Türkiye’de tek bir kanaldan en iyi uzmanı bulup yöneteceği, ödemelerini yapabileceği, uzmanların ise esnek kariyerlerini inşa edeceği bir platform olarak İş 3.0’ın getireceği verimli iş modeline öncülük eden Expertera, yapılan teknoloji yatırımı sayesinde, gelişmiş müşteri deneyimi alt yapısı, makine öğrenimi ile platform üzerinden yapılacak hızlı ve doğru eşleştirmeler ve yakasız iş gücünün kariyerlerini oluşturabileceği bir platform olarak da İK sektörünün dönüşümüne öncülük edecek. Yurtdışına açılma planları çerçevesinde, bu anlaşma ile Expertera aynı zamanda kendi stratejisine yönelik olarak Etiya’nın San Francisco, Amsterdam, Dubai, Singapur ve Lviv ofislerini kullanabilecek.

“Sadece yatırım değil, birlikte uzmanlık ihracatı da yapacağız”

Etiya Kurucu Ortağı Aslan Doğan ise teknolojideki önderlikleri sayesinde Kuzey Amerika’dan Avrupa’ya kadar pek çok ülkede uzman oldukları alanlarda faaliyet gösterdiklerini ifade ederek, “Expertera ile işbirliğimiz sadece yatırımdan ibaret değil. Platform iş modelleri dünyada giderek önem kazanıyor. Bu iş modeline ve yönetim ekibine inanıyoruz. Expertera ekibi platform iş modeli yönetimi konusunda uzman, biz de teknik yetkinliğimizle bu girişime ivme kazandıracağız. Bu işbirliği ile ekosistemimize globalde birlikte büyüyeceğimiz bir iş ortağı daha ekledik. İşbirliği sayesinde ilerleyen dönemde on-demand uzmanlık hizmeti ihracatı da yaparak daha da büyük bir aile olacağız” diye konuştu.

Güncel İçerikler