Kolay Restoran: Restoranların sipariş, adisyon ve satışlarını takip edebilecekleri uygulama

Kolay Restoran, restoran, cafe, bar v.b. işletmelerin masa başında sipariş alma, adisyon takip ve raporlama süerçlerini kolaylaştıran ve hızlandıran bulut tabanlı bir yazılım servisidir. İşletmelere giriş bariyeri düşük, donanım bağımsız, kurulumu kolay / tak çalıştır bir yazılım servisi sağlıyor. Böylece işletmelerin, sipariş süresini azaltarak, adisyon kağıdı derdinden kurtarıyor ve satış rakamlarını anlık olarak takip edebilmerini ve raporlamalarını sağlıyor.

Restoranlar için kolay yönetim

Kafe işleten bir arkadaşlarının lisans ücretlerinin pahalı olmasından ve el terminali pilinin 3 ayda bir bozulmasından şikayet etmesi ile “Bir sürü para vereceğim, ben emin olamadım, sen anlarsın hangi yazılımı alayım?” demesiyle ortaya çıkan Kolay Restoran, bir kaç hafta içerisinde ürünlerini MVP olarak sorunu yaşayan kafeci arkadaşlarına sundu. Restoranların süreçlerini hızlandırma ve kolaylaştırma fikri böylece ortaya çıkmış oldu.

Ocak 2017‘de Boğaziçi’li iki kurucu ortak Lütfi Altın ve Temuçin Som tarafından kuruldu.

Kolay Restoran, işletmelerin rakamlarını bilmesini, servis kalitesini arttırmayı ve satışları üzerinden analiz yapabilmesini sağlamak hedefliyor. Bu uygulamayı kullanan restoran işletmelerinin verimini arttıran bir yazılım servisi olarak ilk akla gelmek istiyor. Girişimin mevcutta 50 aktif restoran kullanıcısı bulunuyor.

Henüz yatırım almayan girişim, 2017 yılının 1. Dönem Sabancı Üniversitesi’nin SUCool girişim hızlandırma programına katıldı. 2017 Eylül ayında TÜBİTAK 1512 BİGG kapsamında başlayan bir ARGE proje ile 150 bin TL’lik hibe destek süreci içerisinde çalışmalarını sürdürüyor.

Kolay Restoran’nın Türkiye ekonomisine katkısı

İşletmelerin servis kalitesini arttırmak istiyoruz. Küçük işletmelerin de veri bazlı düşünerek plan yapmasını için altyapılar sağlayarak, verimliliklerini arttırmak istiyoruz.

Güncel İçerikler