Aksigorta Startup Challenge yarışmasını Vivoo, Drivebuddy ve Sigorta.io kazandı

Aksigorta tarafından Hackquarters desteği ile düzenlenen Aksigorta Startup Challenge’de Insurtech, dijital sağlık ve teknoloji alanındaki 10 girişim, Aksigorta’nın üst düzey yöneticilerinin ve jüri üyelerinin beğenisine sunuldu.

Hackquarters kurucusu Kaan Akın’ın moderatörlüğünü yaptığı organizasyon, Aksigorta CIO’su Metin Demirel’in konuşması ile başladı. Her bir girişime, kendilerini anlatmaları için 5’er dakikalık süre verildi. Katılımcıların ilgisini çeken girişimler, sunumlarını bitirmelerinin ardından uzmanların sorularını yanıtladı.

Jüri ve izleyici oylarıyla birinci Vivoo, ikinci Drivebuddy, üçüncü ise Sigorta.io oldu.

Vivoo (Gözde Büyükacaroğlu)

Sunum seansı sigorta arayışında olan kişilerle, en uygun sigorta teklifi veren uzmanları ücretsiz buluşturan Bi’Sigortacı ile başladı. Sahneye ikinci olarak Türkiye’de sağlıklı ve kaliteli yaşamı eğlenceli hale getirmeyi hedefleyen yaşam platformu Uplifers geldi. Uplifers’tan sonra ise sahne, idrar örneğinizden sağlık verilerinizi okuyarak size sağlıklı yaşam asistanlığı yapan Vivoo uygulaması, izleyicileri etkilemeyi başardı.

Satış ve kişisel sağlık konularından sonra bu sefer sahne, kaza anında acil durumu, ilgili kurumlara bildiren, aynı zamanda kullanıcıların araba kullanma alışkanlıklarını yorumlayarak risk analizi yapabilen Drivebuddy uygulamasına geldi. Drivebuddy’nin başarılı sunumundan sonra, kullanıcılarının beslenme alışkanlıklarını inceleyen ve onları motive edebilmek için elinden geleni yapıp sağlıklı bir yaşam vaat eden Diyetkolik’in sırası geldi. Hemen sonrasında da ürettikleri donanım ile sürüş anında şöförlerin yüz hatlarından dikkat durumlarını ölçebilen Stroma uygulamasının sunumu vardı.

Stroma’nın ardından ise sahneye Habit geldi. Habit ekibi, kişiye özel beslenme rutinleri ile insanların düzenli ilaç kullanmasını gerektiren pek çok hastalığın durdurulabileceğini, hatta geriletebileceğini anlattı. Sağlık alanındaki uygulamalar, bu sefer özellikle akciğerleriyle sorun yaşayan kişilere yönelik Spirohome ile devam etti. Spirohome, astım ve KOAH hastaları ya da akciğerinde sorun olduğunu düşünen kişilerin kendi sağlık durumlarını kendileri kontrol ve takip edebileceği spirometre ve destekleyen bir uygulama ile sunuluyor. Sonrasında ise sahne servis alanında hizmet veren online iletişim platformu Sigorta.io’nun sunumu ile renklendi. Kapanışı ise fizik tedavi uzmanlarının dijital olarak hastalara programlar oluşturabileceği ve takip edebileceği Vexrob yaptı.

Sunumların bitmesinin ardından hem izleyicilerin, hem de jürinin oyları sayıldı. Sonrasında ise Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen’in eğlenceli konuşması ile en çok oy alan i̇lk 3 girişim açıklandı ve hediyeleri yine Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen tarafından takdim edildi.

Güncel İçerikler