Freelance dünyasında kariyer yapmak için 6 ipucu

Başarılı bir freelance olmak için ilk adım kesin bir karar vermek ve onun arkasında durmaktır. Bu çok kritik çünkü başlangıç ​​aşaması genellikle zordur. Müşterileri çekmek ve yeteneklerinizi pazarlamak üzerine yoğunlaşmak için iki ay deneyin. Odak, kararlılık ve azim olmayan bir kişi kolayca geri çekilir ve ücretli istihdamdan yararlanır.

Bir karar verin ve onun arkasında durun

Bir araştırmaya göre, freelance çalışma algılamalarının değiştiği görülüyor. Freelance çalışanların yüzde 59’u freelance iş piyasasının üç yıl öncesine kıyasla değiştiğini düşünüyor. Bunların yüzde 63’ü kariyer olarak freelance’e dair algılamaların daha pozitif geldiğini ve yüzde 60’ı freelance  kariyer yolunda daha fazla saygı gördüğünü söyledi. Tam zamanlı freelance çalışanların neredeyse yarısı (% 46) son bir yıldaki oranlarını yükseltti ve yarısından fazlası (% 54) önümüzdeki yıl bunları yükseltmeyi planlıyor. Freelance çalışanların çoğunluğu bugün çok çeşitli bir müşteri portföyüne sahip olmaktan birinin işverene sahip olmaktan daha güvenli olduğunu söyledi.

Becerilerinizi Belirleyin

İçerik yazma, düzenleme, web tasarımı ve geliştirme, proje yönetimi, akademik ve ticari araştırmalar, veri analizi, denetim, dijital pazarlama, çevrimiçi ders, sanal asistan, sosyal medya pazarlaması, java geliştirme, muhasebe, animasyon gibi konularda yetenekli olabilirsiniz.

Bu beceriler için fazlasıyla yüksek talepler var. Eğer hiç yoksa alanınızda uzmanınıza danışın ve kendinizi kendi patronunuz yapacak beceriler edinin.

Size Uygun Freelance İş Sağlayan Websiteleri Seçin

Dijital teknoloji sayesinde, kayıt olabilecek, iş olanakları için teklif verebilecek, projeleri yürütebilecek ve önemli gelir elde edebilecek çok sayıda web sitesi mevcut. Upwork, Peopleperhour, Freelancer, Fiverr ve 99design’lar gibi serbest çalışan platformlar freelance çalışanlara milyonlarca iş olanağı sunuyor.

İhtiyacınız olan tek şey, becerilerinizi tanımlamak ve potansiyel müşterileri karşılamanıza yardımcı olacak ve biraz para kazanmanıza yardımcı olacak uygun bir web sitesine kayıt olmaktır.

Profesyonel çevrimiçi varlığınızı geliştirin

Becerilerinizi pazarlamak, serbest kariyer yapmanızı sağlamak için önemli bir adımdır. Web tasarımı ve geliştirme, içerik yazma ve video düzenleme konusunda mükemmel becerilere sahip olabilirsiniz, ancak kişisel bir pazarlama stratejisi olmadan kimse varlığınızı bilemez. Yapmanız gereken tek şey kişisel web sitelerinizin yanı sıra Facebook, LinkedIn ve About.me gibi sosyal medya hesaplarındaki becerilerinizi profesyonelce tanıtmaktır.

Profesyonel online itibarınızı oluşturun

Serbest girişiminiz, yıllar içinde inşa ettiğiniz itibara bağlı olacak ve müşteriler tarafından yapılan incelemeler ve onaylar aracılığıyla uygun bir şekilde gösterilecektir. Potansiyel müşteriler sizinle iş yapmayı bırakabileceğinden, müşterilerin kötü yorumları çok tehlikelidir.

Bu yüzden özlellikle deadlinelara oldukça dikkat etmeniz önerilir.

İletişim kanallarınızı daima açık tutun

Freelance girişim, etkili iletişimle ilgilidir. Güçlü bir çevrimiçi varlığa sahip olan potansiyel müşteriler, Gmail, Google hangout, Skype, LinkedIn ve Facebook aracılığıyla sizinle iletişim kurabilir. Ayrıca, freelance iş web sitelerinde, reklamı yapılan işleriniz için kabul aldığınızı görebilirsiniz. Bu iletişim kanallarına erişemiyorsanız potansiyel müşterilerinizi kaybedebilirsiniz. Onlara erişiminiz olsa bile, müşterilere her zaman yanıt vermeye hazır olmanız gerekir.

Başarılar.

Güncel İçerikler