Yandex, Navigasyon tarafında 4 yeni reklam modelini duyurdu

Türkiye’de Google’dan sonra en çok kullanılan ikinci arama motoru olan Yandex, yeni reklam modelleri ile gelirlerini artırmayı hedefliyor. Türkiye pazarında, pazara girdiği günden bu yana yoğun bir şekilde pazarlama faaliyetlerine devam etse de istediği sonucu henüz alamadı. Yandex Navigasyon dışında arama motoru tarafında da pazar payını artırmaya yönelik çalışmalara başladı.

Yandex, yeni reklam modellerini en çok kullanılan uygulaması olan Yandex Navigasyon üzerine kurguladı.

Yandex Navigasyon Reklam Modelleri

Branded Pop Up Pins

Branded Pop-up Pins modeli ile izlediğiniz rota üzerinde reklam veren bir markaya 1, 2, … km kadar yaklaştığınızda, navigasyon ekranında otomatik olarak size özel reklam çıkıyor. İsterseniz reklam verenin konumuna varmak üzere rotanızı tekrar oluşturabiliyorsunuz.

Custom Category

Custom Category ile Yandex Navigasyon kategoriler bölümünde bu reklamları görüyorsunuz. Yandex’i açtığınızda arama ekranında marka logosunu görebiliyor ve tıkladığınızda konumları belirten işaretler görülüyor. İsterseniz size özel oluşan rota ile o oraya doğru gidebiliyorsunuz.

Branded Voice Navigation

Branded Voice Navigation ile “Rota oluşturuldu” sesli ifadesi reklam veren markanın adı ile beraber seslendiriliyor. Aynı şekilde rotanız sonlandığında “Varış noktasına ulaştınız” ifadesi de reklam veren markanın adı ile beraber seslendiriliyor.

Navi Cursor

Navigasyonda rotayı takip eden imleç grafiğinde özgün tasarımlar yapılmasına imkan tanınıyor. İmleç ana ekranda yer alıyor ve reklam verenin isteğine bağlı olarak farklı 3 boyutlu bir model ile düzenlenebiliyor.

Duyurduğu reklam modelleri ile markaların lokasyon bazlı reklam stratejilerine katkıda bulunacak Yandex Navigasyon, kullanıcıların günlük hayatına da daha çok dahil olmayı ve sistemine hareket katmayı planlıyor.

Güncel İçerikler