Bitcoin’in önlenemez yükselişi

Bitcoin son zamanlarda çok yüksek seviyelere ulaştı. “Halkın para birimi”, bir “teknik” testi geçerek, 5.000 $, 6.000 $, 7.000 $, 8.000 $ ve 9.000 $’lara birkaç hafta içinde ulaşmış durumda ve mevcut Bitcoin fiyatı göz önüne alındığında, 10.000 $ ‘a ulaşılabilir olduğu gözlemleniyor.

Bitcoin, yedi gün içinde %17.16, yıl içinde %900 kazandırdı. Bitcoin Cash ve Ethereum da sempatiyi artırdı ve son yedi günde sırasıyla %38.17 ve %30.55 kazandırdı.

Bazılarına göre, bu astronomik kazançlar, “dot.com” logosuyla isimlerinin yanındaki küçük teknoloji şirketlerinin değerleri birkaç saat içinde iki katına çıkacaracak.

Dürüst olmak gerekirse, hızlı bir şekilde yükselen fiyatlar, yatırımın piyasa değerinin “içsel değere” çok yakın olması şartıyla, bir yatırımı piyasa değeri olarak otomatik olarak karakterize etmez.

Peki Bitcoin’in içsel değeri nedir?

Bitcoin, gelecekteki nakit akış formülünün beklenen değerini uygulamak için bir varlık olmadığından, tespit etmek zor. Ancak bu bir değişim aracıdır. Ve Bitcoin’in değerini bir değişim ortamı olarak hesaplamanın bir yolu para miktar teorisini kullanmaktır.

Fakat bu, Bitcoin’in ulusal para birimleri yerine kullanıldığı günlük işlem hacmi hakkında cömert varsayımlar gerektirir. Örneğin, CNBC, Bitcoin’in işlem değerinin Bitcoin’in mevcut piyasa değerinin bir kısmı olan 1,142 dolar olduğunu tahmin ediyor ve bu da Bitcoin işlemlerinin 240 milyar dolar olduğu varsayımına dayanıyor.

Peki bu kadar değer kazanmasının sebebi nedir? Piyasadaki 3 şey; yanıltıcı ve abartılı reklam ,yatırımcı kitlelerin kabarcık varlıklarına erişebilmesini sağlayan yatırım araçları ve kolay para.

Pazar uzmanları ve kitlesel ve sosyal medyada konuşma yoluyla cesur tahminler, fiyatların çift, hatta dört katına birkaç saat içinde, hatta saatler süren piyasa bulaşıcılığını düşkünlük haline getiren bir söylenti yaratıyor. Bu temaya yatırım yapılması, yatırımcıların geride kalmasını istemediği için ateş atışına varır.

Böylece kolay şekilde yükselen Bitcoin, çok üst seviyelerde değerlere ulaşabilir. Aynı zamanda daha hızlı bir düşüşle yatırımın kaybedilebileceğini Wall Street etrafında dolaşan yatırımcılar iyi bilir.

Güncel İçerikler