Türk Telekom, Kurumsal Girişim Sermayesi şirketi kuracak

Türk Telekom, Türkiye telekomünikasyon sektöründe bir ilke imza atarak Kurumsal Girişim Sermayesi şirketi kuracağını açıkladı. Türkiye’deki girişimcilik ekosistemine büyük katkı sağlayacak bu adımla, Türk Telekom ana operasyonları ile sinerji yaratabilecek alanlarda teknolojiler geliştiren girişimci şirketleri kendi kaynakları ile destekleyerek büyümelerine yardımcı olmayı ve ülke ekonomisi için değer yaratmayı hedefliyor.

Girişimlere çoğunluğu ayni sermaye desteği olmak üzere, Türk Telekom kaynaklarını kullandırarak ortak olacak olan Türk Telekom Kurumsal Girişim Sermayesi şirketi, Türk Telekom’un ana operasyonlarını destekleyecek girişimler ile birlikte 5G, yazılım tanımlı ağlar, nesnelerin interneti, akıllı şehirler ve yapay zeka gibi birçok farklı alanda geleceğin teknolojilerine imza atabilecek.

Türk Telekom’un büyüme potansiyeli gördüğü, inovatif teknolojiler geliştiren girişimlere yatırım yapmasının yolunu açan bu adımla, Türkiye telekomünikasyon sektöründe ilk defa bir firma Kurumsal Girişim Sermayesi şirketi kuracağını açıkladı.

Kurumsal Girişim Sermayesi şirketi ile teknoloji sektöründeki yeni girişim fırsatlarını hızla değerlendirme ve kendi faaliyetleri içerisinde de kullanma imkânı bulabilecek olan Türk Telekom, küçük girişimlere çoğunluğu ayni sermaye desteği yoluyla kendi kaynaklarını kullandırarak ortak olacak. Bu yöntemle Türkiye’de sermayenin kurumsallaşmasının yolunun açılması ve büyüme için sermaye ihtiyacı olan girişimlerin önündeki engeller ortadan kalkması da amaçlanıyor.

Kurumsal Girişim Sermayesi şirketi ile yüksek teknolojili ve katma değerli ürün ve hizmet üreten küçük girişimlere, iş fikirlerini kurumsal bir gücü arkasına alarak hayata geçirme imkânı sağlayacak olan Türk Telekom, Türkiye çapına yayılmış altyapısını, dağıtım kanallarını, abone tabanını, pazarlama gücünü ve ‘know how’ birikimini de girişimlerin kullanımına açacak. Girişimlere yapacağı yatırımlarla, onların yenilikçi fikirlerinden faydalanacak olan Türk Telekom, girişimlerle yapacağı iş birliklerinden, müşterilerinin değişen ihtiyaçlarına daha hızlı ve inovatif yöntemlerle cevap verme konusunda da faydalanacak.

Güncel İçerikler