Adverport: Reklam veren ile video içerik üreticilerini buluşturan portal

Yeni pazarlama yöntemlerinin ortaya çıktığı günümüzde, bildiğiniz gibi video içerik üreticileri üzerinden de yeni bir model doğdu. Genellikle YouTuber olarak adlandırılan bu üreticiler, markaların daha fazla ilgisini çekmeye başladı. Televizyon izlenme oranlarının düşmesi ile İnternet üzerinden video izleme oranlarının katlanarak artması, YouTuber’ları gelecekte ilk pazarlama mecraları arasına dahil edecek.

Reklam veren ile video içerik üreticisini bir araya getiren Adverport, bu iki taraf arasında doğrudan köprü olmak istiyor. Kullanıcılarına sunduğu pazaryeri platformu ile doldurdukları formlar sonucunda belirledikleri yaş aralıkları, izlenme lokasyonları, ilgi alanları, reklam seçenekleri ve bütçelerine yönelik yaptığı veri analizleriyle kullanıcılarının hedef kitlelerine erişebilen YouTube içerik üreticilerini karşılarında bulabilme imkanı sunuyor. Gelir modeli olarak, işlem başına komisyon bedeli alıyor.

Adverport’un kurucu ortakları Burak Bozkurt ve Efe Meşe.

Türkiye’de 42 milyon YouTube izleyicisi

Sadece ülkemizde gününün ortalama 25 dakikasını çeşitli videolar izlemek için ayıran 42 milyon Youtube kullanıcısı bulunuyor. Bu kullanıcılar çoğunlukla fenomen olarak nitelendirilen yayıncıların yanısıra binlerce takipçisi bulunan diğer yayıncıları da güncel olarak takip ediyorlar. Özellikle uzun yıllardan beri geleneksel yöntemlerin değişmediği reklam sektöründe ajansların ve dijital pazarlama şirketlerinin alışılagelmiş iş modellerinden farklı çalışan yazılım çözümü ile sosyal medya fenomenlerinin ardında görünmeyen fakat farklı kitlelere erişebilen sosyal medya kullanıcılarının potansiyel gücünü ortaya çıkarıyor.

Adverport ise 5000’den fazla takipçiye sahip olan tüm youtube yayıncılarını potansiyel reklam verenlere dönüştürerek onlara birer influencer olma imkanı sağlayarak, YouTuber olmayı gelir kaynağı olan bir meslek haline getiriyor.

Adverport, İTÜ Çekirdek‘e kabul edildi. Portal geliştirilmeye devam ediyor. Gelişmeleri aktaracağız.

Güncel İçerikler