iyilikpaylas.org ile doğum gününüzde hediye yerine bağış toplayın ve bir STK’ya bağışlayın

iyilikpaylas.org gönüllülerin, doğum günlerini belirledikleri bir Sivil Toplum Kuruluşu (STK) için bağışladıkları bir ‘sosyal bağış‘ platformudur. İlk defa 15 Ocak 2014 yılında kurucularından Sertaç Taşdelen’in doğum gününü Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği için paylaşması üzerine fikir ortaya çıktı ve aynı yılın Ekim ayında bu fikrin platforma dönüşmesi için harekete geçildi.

İyilikpaylaş, Sertaç Taşdelen ve Şevin Ballıktaş tarafından kuruldu. 2014 yılından bu yana oluşturduğu 26 farklı kampanya ile 120 bin TL topladı. Kar amacı gütmüyor, tamamen gönüllülük esasıyla çalışan bir sosyal girişimdir.

Ödeme altyapısında Fonzip kullanılıyor. Ödeme iyilikpaylaş’a değil, doğrudan STK’nın kendi hesabına gidiyor. Yapılan bağışlardan komisyon alınmıyor.

Doğum gününüzden 1 ay önce kampanyanızı oluşturuyorsunuz ve bağışları toplamaya başlıyorsunuz. Bu bağışı örneğin, Türk Eğitim Vakfı‘na bağışlıyorsunuz.

Siz de doğum gününüz için bir kampanya oluşturabilir, istediğiniz bir STK için bağış toplayabilirsiniz. Hem de arkadaşlarınız ne hediye alsam? derdinden kurtulabilir.

Unutmayın ki, dünyayı iyilik kurtaracak.

Güncel İçerikler