Kitapları dinleyebileceğiniz platform Seslenen Kitap, İsveç’li Storytel’e satıldı

Seslenen Kitap, kurulduğu Ocak 2014’ten bu yana Türkiye’de mobil uygulama aracılığıyla oldukça büyük bir büyüme kaydetmeyi başaran Seslenen Kitap, dünyanın lider sesli kitap şirketleri arasında yer alan İsveçli Storytel‘e satışı (exit) gerçekleştirildi.  Platformunda bugün 200 binden fazla üye ve 250’den fazla sesli kitabı mevcut.

Seslenen Kitap’ın satışı, yerli startup şirketlerinin yüksek potansiyelini kanıtlamakla olduğunu kalmıyor, aynı zamanda yabancı yatırımcıların Türkiye’deki startup şirketlerine olan ilgisini de arttırıyor. Seslenen Kitap, Storytel’in Türkiye’de internet üzerinden yayın yapan şirketi olarak faaliyet göstermeye devam edecek.

Storytel, internet üzerinden yayın ve yayıncılık olmak üzere iki alanda faaliyet gösteriyor. İnternet üzerinden yayın alanında, Storytel ve Mofibo markaları altında şu an İsveç, Norveç, Danimarka, Finlandiya, Hollanda, Polonya, İspanya ve Rusya’da sesli kitaplar ve e-kitaplar için aktif olarak üyelik sunuyorlar. Bu alan aynı zamanda, Storyside (İsveç) ve Rubinstein Audio (Hollanda) sesli kitapları da dahil olmak üzere, sesli kitap yayıncılığı ve Storytel Original’i de kapsıyor. Seslenen Kitap’ın satın alımı, şirketin yerel girişimcileri destekleyerek uluslararası alanda kendileriyle birlikte hareket etme vizyonu ve büyüme stratejisiyle birebir örtüşüyor.

Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler