Yaşlıların denge sorunlarına çözüm üreten Nymbl, GBA’dan 126.5 bin dolar yatırım aldı

İngiltere merkezli mobil sağlık teknolojisi girişimi Nymbl, Galata Business Angels’tan Melih Ödemiş ve Birol Yücel liderliğinde 126.5 bin dolar yatırım aldı.

Dünyada her 17 saniyede, 65 yaş üstü bir insan dengesizlikten kaynaklanan anlık yere düşmesinden dolayı acile kaldırılıyor. Dengesizliğin doğurduğu bu düşüşler 65+ yaş grubundaki ani ölümlerin bir numaralı nedeni olarak gösteriliyor.

Nymbl’ın yaratıcısı, Fransız doktor Jean-Pierre Farcy, NYU Üniversitesi hastanesinde çalıştığı dönemde kendisine gelen fıtık hastalarını denge egzersizleriyle tedavi edebiliyordu. Farcy, denge problemi, sakatlık ve yaşlılıktan kaynaklanan ani yere düşme sorunu yaşayan insanlara çözüm olabilmek amacıyla oluşturduğu bu tedavi yöntemini dünyaya öğretmesi gerektiği kanısına vardı. Ekibini oluşturarak Nymbl’ı kurdu. Nymbl’ın ekibinde daha önce Apple’da görev almış Jim Cook ve bir Türk danışman olan Ekin Çağlar da var.

GBA Yatırımcıları, Nymbl’ı henüz yeteri kadar dijitalleşmemiş olan sağlık sektörüne bir yenilik getireceğini, bu alana bir katkı sağlayacağını ve başka sağlık sorunlarına yönelik girişimlerin önünü açacağına inanıyorlar.

Akıllı Telefon uygulaması da faaliyete geçen Nymbl’ın hizmetlerinden yararlanmak için uygulamayı telefona indirip veya web sitesini ziyaret ederek bu egzersizleri deneyimleyebiliyorsunuz.

Güncel İçerikler