Anneler startup’larda neden daha iyidir?

Eğitim ve girişimcilik çalışmalarıyla bilinen Kauffman Foundation’ın araştırmalarına göre,  kadın liderliğindeki girişim destekli şirketler yüzde 12 daha fazla gelir elde ediyor. Ayrıca, kadın liderliğindeki şirketlerin finansal ve piyasa krizlerine karşı daha dirençli oldukları sonucuna ulaşılmış.

Peki neden?

Anne girişimcilerin nasıl temsilci seçileceğini öğrenmeleri gerekir.

Birçok sorumluluk sahibi olan anneler ailelerinin CEO’ları ve COO’larıdır. Temsilci seçmek, çalışan anneler ve girişimciler​​ için en önemli hayatta kalma becerilerinden biridir. Bir tek kurucu, çılgınca çalışma saatleri koyarak bir takım olmadan devam edebiliyor olsa da, anne girişimciler daha önce nasıl görev yapacaklarını öğrenmelidirler. Bakkal listesini bir aile üyesine devretmek, çoğu insanın düşüncesine göre bir logo tasarımını bir serbest çalışana devretmeye benzeyebilir.

Bir aileye sahip olmak sizi pratikte düşünmeye ve doğru şeyleri öncelik vermeye zorlar. Kısa zaman içinde birçok şey yapabiliyorlar.

Daha güçlü bir görüş sahibi

Çocuk sahibi olmak hayatta tamamen yeni öncelikleri belirler. “Neden” in aniden netleşip güçlendiğini görürsün: Ailen için mümkün olan en iyi yaşamı yaratmak istersin. Yan tarafta bir şirket kurmak son derece zor. Kendinize ve ailenize karşı büyük zaman ve gayreti sürekli olarak haklı kılmanız gerekir.

Bir takıma inasıl lham vereceklerini ve motive edeceklerini biliyorlar.

Anneler ve CEO’ların ortak bir başka özelliği daha var. Satış modları her zaman vardır. Her ikisi de ekibine, yatırımcılarına ve müşterilerine ilham vermek, onları motive edecek ve eğlendirmek için sürekli baskı altında hissederler.

Son olarak hatırlamak isteriz ki Startup Istanbul‘da Momy Helper isimli girişim de en iyi üç girişim arasına girmişti.

Güncel İçerikler