Sina Afra’nın girişimi Evtiko, birinci yılının sonunda Madrid ile Avrupa’ya açılıyor

2016 sonunda, Türkiye gayrimenkul sektörüne teknoloji altyapısını kullanarak yenilikçi bir bakış açısı getirmek amacıyla İstanbul’da faaliyete başlayan Evtiko, birinci yılını doldururken sektörde benzeri olmayan “iade garantisi” hizmetini sundu. Sektördeki ilk yılını tamamlayan Evtiko’nun kurucusu ve CEO’su Sina Afra, ilk yurt dışı şubesini Madrid’de açmaya hazırlandıklarını belirterek, Türkiye’den Avrupa’ya açılan ve 10 Avrupa şehrinde aktif olan bir Türk şirketi olmayı hedeflediklerini kaydetti.

Evtiko, geçen süre zarfında toplam 15.060 talep alıp bunların 1.845’ine teklif verdi. Bir yılda veri tabanına 1000’e yakın emlakçı, 600 emlak ofisini dahil etti. Evtiko, şimdi de Madrid şubesi ile Avrupa’ya açılıyor.

Hedef emlak sektöründe dönüşüm yaratmak

Sina Afra
Sina Afra, CEO, Evtiko

Türkiye’de ev satma deneyimini tümüyle değiştiren Evtiko, emlak sektöründe dönüşümü başlattığı ilk yılını, sektöre yön veren önemli gelişmeleri değerlendirdi ve geleceğe dair hedeflerini paylaştı. Evtiko Kurucusu ve CEO’su Sina Afra şunları söyledi: “Son yıllarda alınan önlemlere rağmen kayıt dışı ekonomi ve gayrimenkul sektörünün en önemli sorunlardan piyasaların tıkanıklığı sürüyor.

Biz Evtiko’yla, gayrimenkul sektöründe tüm bu engellerin ortadan kalktığı bir dönüşüm yaratmayı ve gayrimenkul sektörünün ihtiyaç duyduğu hareketliliği ve hızı kazanmasına destek olmayı hedefleyerek yola çıktık. Gelen talepleri kısa sürede değerlendirip evleri satın alarak piyasalardaki tıkanıklığın açılmasına katkıda bulunuyoruz, işlemlerimizi yasal ve mevzuatlara uygun bir biçimde gerçekleştiriyoruz.

Ortalama 142 günlük satış süreci, Evtiko’da sadece 5 gün

Sina Afra sözlerini şöyle sürdürdü: “142 gün süren satış sürecini 5 güne kadar indirdik. Sunduğumuz katma değerli hizmetlerle aldığımız gayrimenkulü taşınmaya hazır hale gelecek şekilde bakımdan geçirerek değerini artırdık. Ayrıca sektörde benzeri olmayan “iade garantisi” hizmetimizle fark yarattık. Bu özellik ile tüketicilere Evtiko’dan satın aldıkları evden memnun kalmamaları durumunda 12 ay içinde sorgusuz sualsiz iade garantisi sunuyoruz.”

Güncel İçerikler