Birleşik Arap Emirlikleri kabinesine Yapay Zeka’dan sorumlu bakan atadı

Birçok devlet Yapay Zeka’nın önemini anlamaya başladı. Bu konuyla ilgili en önemli gelişmelerden biri Birleşik Arap Emirlikleri’nin Yapay Zeka’dan sorumlu bakan ataması oldu. Birleşik Arap Emirlikleri’nin Başbakanı olan Sheikh Mohammed bin Rashid, attığı bir Tweet ile yeni bakanı duyurdu.

27 yaşında olan Yapay Zeka’dan sorumlu yeni bakanın adı Omar Bin Sultan Al Olama. Yapay Zeka’nın kullanımı ve son gelişmelere uyumu konularını ele alacak. Arap Emirlikleri’nin bu atılımı, ana gelir kalemlerinden biri olan Petrol’ün, gelecekte tükenme ihtimalinin göz önünde bulunduruluğunu ve yeni tekonolojilere yatırım yapılması gerektiğini gösteriyor.

Birleşik Arap Emirlikleri, geçmişte drone, robot ve otonom araçlara yaptığı yatırımlarla da gündeme gelmişti. Değişimin farkında olan kabine, ayak uydurmak için yeni ne tür adımlar atacağını zaman gösterecek.

Önemli olan ise bizim de hükümet tarafında bu tür adımların atılmasıdır. Yapay Zeka, dost mu düşman mı bilinemez ama bu değişimi yakalayamazsak, orta ve uzun gelecekte teknolojik geri kalmışlık yüzünden bizim için bir tehdit olabilir.

Güncel İçerikler