Big Bang Start-up Challenge 2017 yarışmasında yarı finale yükselen 73 girişim

İTÜ ARI Teknokent tarafından hayata geçirilen Big Bang 2017 yarışması için geri sayım başladı. 23 Kasım’da Uniq İstanbul’da düzenlenecek bu etkinliğe siz de ücretsiz olarak katılabilir, ödül alan girişimleri dinleyebilirsiniz.

Bu noktada finale çıkmak için mücadele veren girişimler çeyrek final ve yarı final elemelerinden geçiyor. Geçtiğimiz günlerde çeyrek final başarıyla tamamlandı ve yarı finale çıkan 73 girişim belirlendi. İşte o liste:

İşte Big Bang 2017 yolunda yarı finale yükselen girişimler:

Adverport: Dünya üzerindeki tüm sosyal medya hesaplarını potansiyel reklam verenlere dönüştürerek; her kurumun, kişinin veya ürünün sosyal medyada tanıtımını yapmak istedikleri hedef kitlelerini spesifik olarak seçmelerine düşük maliyetli, güvenilir ve hızlı süreçte hizmet veren dijital reklam platformu.

Atina.io: Girişimler için kişiselleştirilebilir süreç yönetim aracı.

AxolotlBio: Yapay doku ve organ üretimi gerçekleştiren 3D Bioprinting Sistemleri geliştirmekteyiz.

BabyAcademy: 0-4 yaş çocukların gelişim ve ihtiyaçları göz önüne alınarak çocuğa özel günlük oyun, uzman desteği ve günlük pratik bilgiler sunan, bütüncül ve entegre bir ebeveyn destek mobil uygulamasıdır.

Babycare: Ebeveynlerin bebek yetiştirme sürecine destek olan, bebeklerin fiziksel ve psikolojik olarak daha sağlıklı gelişmesini sağlayan bir platformdur.

Bikoshu: Mahallende ne varsa Bikoshu kapında!

Bi’Sigortacı: Sigorta yaptırmak isteye kişiler ile lisanslı sigortacıları buluşturan sigorta pazar yeri.

Bizero: Şehirlerdeki kısa-orta mesafeli ve eğimli rotalardaki ulaşım sorununa çözüm olmak için elektrik destekli bisikletlerin paylaşım sistemini geliştiriyoruz.

BotStruct: Kod yazmadan facebook messenger botunuzu oluşturup, istediğiniz senaryoları tanımlayabileceğiniz bir içerik yönetim sistemi.

CHOYP: Kısa sürede akıllı ve dinamik seçim araçları yaratmanızı sağlar.

Compocket: Elektronik laboratuvarlarında kullanılan ölçüm cihazlarını bilgisayar tabanlı ve mobil uyumlu hale getirerek çok daha etkili bir ölçüm deneyimi sunmayı hedefleyen bir donanım-yazılım projesidir.

DAPGenomics: Annenin beslenmesi ile birlikte değişen içeriklerin etiketlenmesi üzerine kitler geliştirmekte ve ürün protfolyosu ile annesütü içerisindeki miRNA’ların, antioksidan kapasitenin ve omega-3 seviyesinin belirlenmesine yönelik olarak Nutrilena markası ile hizmet vermektedir.

Deltafab: Kolay kullanılabilir, yüksek hassasiyete ve hıza sahip delta tipi modüler bir üç boyutlu yazıcıdır.

Eggy-Virtual Pet: Eggy yapay zekaya sahip, sahibiyle duygusal bağ kurabilen, birebir iletişime geçebilen, Arttırılmış gerçeklik teknolojisiyle oyunlaştırılmış bir robottur.

EmlakCep: Sınırları net olarak belirlenmemiş gayrimenkul arayışlarında, ihtiyaç duyulan gayrimenkule dair temel gereksinimlerin girildiği ve emlakçıların buna uygun gayrimenkulleri önerdiği platform.

Enlil – Dikey Eksenli Rüzgar Türbini: Şehrin dinamiklerini kullanarak karayollarını yenilenebilir enerji kaynaklarına dönüştüren, bunu yaparken de üzerinde bulunan sensörler ve akıllı patform sayesinde şehrin konforu ve güvenliğini sağlayan akıllı dikey eksenli rüzgar türbini projesidir.

Evde Mimar: Bayilik veren boya badana merkezli dekorasyon platformu

Funktor Veri İşletmeciliği ve Bilgi: Yaşam Bilimleri alanında veri analizi yapan yapay zeka temelli tavsiye sistemi.

Genelize: Gıda ve eğitim sektörlerine yönelik, kurum içinde biyoloji ve genetik test uygulamaları yapmalarına imkan sağlayacak, kolay kullanım arayüzüne sahip, portatif ve bütünleşik yapıda bir cihaz geliştirilmesi hedeflemiştir

GmPLy: Interactive Video E-Learning Platform, SEM (Saas Enabled Marketplace) olarak B2B çalışacak bir interaktif video e-learning platformudur.

GOM: Eğitim teknolojileri dalında, ihraç edilebilecek düzeyde, yeni nesil eğitim sistemlerini destekleyecek oyun, oyuncak ve etkinlik tasarımı.

Gozzip: Kullanıcıların arkadaşlarıyla veya tüm kullanıcılarla popüler konular oluşturarak hareketli ve renkli 17 saniyelik videolar paylaşmalarını sağlayan yepyeni bir sosyal medya platformudur.

Hangiokuldaokumaliyim.com: Özel eğitim kurumları ile öğrenci/veliyi buluşturan, kurumlara kayıt sayısını arttırma, hedef kitle ile doğrudan iletişim sağlayan, öğrenci/veliye indirimli kayıt fırsatı sunan bir eğitim portalıdır.

Healerbit: Rahatı ayağınıza getiren size özel akıllı teknoloji.

HesapÖder: Mobil Yemek Kartı ve Mobil POS

Hootsumo: topluluklar için görüntü, ses ve mesajlaşma kanalları sunan bir uygulamadır.

Hygge.fisk: Doğa dostu, sağlıklı, sürdürülebilir ve düşük bütçeli gıda çözümleri üreterek, hayvansal lüks gıda tüketim ürünlerine alternatif olabilecek bitkisel fonksiyonel ürünler yaratmak.

ItsMee: Profesyonel network yapmak isteyenler için kartvizitleri dijitalleştirip bunu bir araç olarak kullanan bu app sürdürülebilir ve dinamik networkler oluştururken kullanıcılarının olduğu her alanda bulunur ve 360 derece network sağlar.

imzalaindir: Her türden dokümanı, platform bağımsız çalışan bir portal ile hukuki geçerliliği olan belge haline getirdik.

Kartoon3D: Dünyadaki en eğlenceli çocuk gelişim ve dil eğitim seti Kartoon3D, artırılmış gerçeklik teknolojisi ile çocuklar için teknolojinin yerinde kullanılmasını sağlar.

Kobaküs: Aynı veya farklı bankalarda bulunan tüm hesaplarınıza gelen ve gönderilen tüm ödemeleri anlık olarak takip etmenizi ve muhasebe, ERP sistemlerinize otomatik olarak işlenmesini sağlar.

Kompakt Mikro Kojenerasyon: Elektrik üretirken oluşan atık ısıyı kullanarak ısınma ihtiyacınız karşılayacak bir jeneratör-kombi cihazı geliştirmekteyiz

LifePinner: Kişisel seyahat haritanızı, seyahat infografiğinizi ve kendi şehir rehberlerinizi yaratabileceğiniz bir mobil seyahat uygulamasıdır.

Lumos: Tamamı kendi tasarım ve üretimiz olan femtosaniye lazerlerle camı ısıtmadan, çatlatmadan ve 1 mikrometre hassasiyette işleyebilen, işletme maliyeti sıfıra yakın bir makine sunuyoruz.

Macrostatic: Cephe sektörü için mühendislik yazılımları platformudur.

Meta-lol: Dünyanın ve Türkiye’nin en çok oynanan e-spor oyunu olan League of Legends özelinde içerik üreten ve alanında Türkiye’nin en çok ziyaret edilen internet platformu.2

Mobilya Takip: Mobilya üretim ve satış firmaları için bulut tabanlı sipariş takip ve iş yönetim programı.

Nanomik: Gıda ve tarım ürünlerini bozulmadan ilk günkü tazeliğinde tutan doğal koruyucular geliştirmektedir.

Narval: Oşinografik ve hidrografik araştırmalar amacıyla askeri ve sivil alanda kullanılabilen, insansız, otonom, düşük enerji tüketimi ile aylarca su altında kalarak çalışabilecek ve 100 metreden 1000 metre üzeri derinliklere kadar geniş bir aralıkta sürekli araştırma yapabilen bir su altı aracıdır.

Neler Bedava: Türkiye’deki kullanıcıların etraflarındaki “bedava” ları bulabileceği ilk mobil uygulama.

Nely: İnovatif, akıllı, hareketli altyapısı ve duygusal karakteriyle marka ve hedef kitlesi arasında bağ kurar

Olric: Gerçek zamanlı; geribildirim, pazar datası ve deneyim ölçen yapay zeka(AI) destekli bir chatbot’tur.

Onlock: Cep telefonlarımızı yönetilebilen bir anahtara çevirerek tüm kapı kilitleriyle uyumlu olarak çalışan bir IoT kilit yönetim mekanizmasıdır.

Ordinap Mobil Eğitim Asistanı: Mantıksal öğrenme becerilerini kavrayan yapay zeka modülleri ile eğitim hayatı boyunca kullanılacak kişisel eğitim asistanı uygulaması.

PatiBuddy: Evcil hayvanlara özel hizmetler sunan bakıcıları bir araya getiren bir online pazar yeridir.

Physhome: Fizik tedavi hastaları ve hareket ihtiyacı olan insanların tedavi egzersizlerini, istedikleri yerde, istedikleri zaman yapıp takip edebildikleri giyilebilir bir teknolojidir

Porima: Üç boyutlu (3B) yazıcıların sarf malzemeleri olan filamentleri(kartuş) fonksiyonel olarak üretmeyi hedeflemektedir.

Publins: Reinvents the way of inspiring shoppers through interactive catalogs and provides insights.

Quant Co.: Yenilenebilir enerji santralleri için optimizasyon ve makina öğrenmesi tekniklerini kullanarak ileri düzey analitik çözümler sunan web tabanlı bir karar destek platformu geliştiriyoruz.

Ravinspect: Uçakların ortalama 15 saat süren yüzey muayenelerini, 20 dakikanın altında yaparak şirketlerin karını artıracak akıllı ve otonom muayene donanımı geliştiriyoruz

Rimuut: Freelance çalışanların faturalandırma, tahsilat, sözleşme gibi ticari ve idari problemlerini çözüyor.

Rofoods Micro Market: Ofis katlarında 250’den fazla gıda ürününün self-servis konseptiyle müşterilere sunulduğu mikro marketlerin kurucusu ve işletmecisidir.

SanatBulur.com: Resim, fotoğraf, heykel ve dijital baskı alanlarında ürettikleri eserleri satmak isteyen sanatçılar ile her kesimden sanatseveri buluşturan bir pazar yeridir.

Scoutium: Futbolseverler, futbolcular ve kulüpler için bir pazar yeri oluşturan kitle kaynaklı futbol gözlemciliği platformudur.

Sports&Merits: Kurum çalışanlarına, istedikleri zaman, istedikleri yerde, istedikleri sporu, çok ucuza yapmalarını sağlayan, tümüyle akıllı telefon üzerinden kullanılabilen, Türkiye’nin en esnek spor merkezi üyeliği sistemi!

Starter: Türkiye’ye farklı ülkelerden ithal yolla girmekte olan, süt endüstrisinde kullanılan kültürlerin yerine; kendi damak tadımıza özgü, halkın isteklerini karşılayan peynir üretimi için gerekli kültürlerin üretimini sağlamak amacıyla planlanan bir saf kültür prototipi oluşturma projesidir

Stokarti.com: İnşaat firmalarının ihtiyaç fazlaları için B2B pazar yeri.

Stüdyo Referans Monitörü – Telegrapher Labs.: İçinde bulunduğu ortamın akustik yapısına göre olabilecek en doğru ve doğal sesi veren hoparlörler üretiyoruz.

Sugar Colors: Diyabet hastalarında kan şekeri artışı ile korele olarak artan gözyaşı şeker seviyesini algılayıp renk değiştiren kontank lens.

Terapiglobal: Danışanların terapi alanında çalışan uzmanlardan online randevu almasını sağlayan bir platformdur.

TestMyApp: Özetle bir Test as a Service modelidir.Müşterilerinin ürünlerini gerçek cihazlar, gerçek kullanıcılar ve gerçek saha koşullarında test etme imkanı sağlar böylece Live Sistemde karşılaşabileceğiniz hataları önceden tespit edersiniz.

Tiny Miny: Bebekleri ile seyahat eden ailelerin hayatlarını kolaylaştırmak için, seyahat sırasında taşıması zor olan bebek arabası, bebek oto koltuğu, park yatak vb. bebek ürünlerinin, www.tinyminy.com internet sitemiz üzerinden kiralanması hizmetini veriyoruz.

TION: beyin ve kalp hastalarına yönelik giyilebilir tanı,tedavi ve izleme cihazları üretmektedir.

TraceItUp: Yeni Nesil akıllı dağıtım sistemi

Trachia: Spor esnasında giyilebilir GPS alıcılı takip cihazı ve profesyonel, amatör kulüpler, bireysel kullanıcılara yönelik koşu mesafesi, hız, sprint sayısı gibi performans istatistiklerini gösteren analiz programı tasarlanacaktır.

UniverList: Şu anda Türkiye önümüzdeki dönemde dünyadaki tüm üniversiteleri detaylı, bilimsel, sosyal verilerle tanıtan, puanlayan, imkanlarını gösteren, aynı zamanda adayların, merak ettikleri üniversitelerde okuyan öğrenciler ya da mezunlardan mentörlük alabildikleri bir üniversite portalıdır.

Vedat Milor Seçimi: Uygulaması etrafınızda bulunan fiyat ve kalite dengesi en iyi restoranlara ve yemeklere kolay ulaşmanızı sağlayan bir platformdur.

Virasoft: Dijital patoloji ve Telepatoloji sektörlerinde gerçekleştirdiğimiz projeler ve ürünlerimizle birlikte başta kanser olmak üzere diğer patolojik hastalıkların tanı ve teşhisini daha efektif hale getirmek.

Visar: Artırılmış gerçeklik projelerinizi kodlama bilgisine gerek kalmadan oluşturabileceğiniz çevrimiçi bir platformdur.

Vivoo: Kullanıcının vücudundaki genel sağlık parametrelerini takip edebileceği ve kişiselleştirilmiş tavsiyelerle yaşam kalitesini arttırmayı hedefleyen bir wellness asistanıdır.

Vovidi: Gezginlerin tecrübelerini paylaşmalarını ve ürettikleri içeriklerden gelir elde etmelerini sağlayan, blockchain üzerinde çalışan, konum ve video tabanlı sosyal bir platformdur.

Yeni Nesil Alternatör: Üretecebileceği daha yüksek miktar elektrikle ile enerji sorunlarına çare olmayı ve üretebileceği milyar volt gerilimlerle de deneysel çalışmaların önünü açarak geleceğe ışık tutmayı hedefleyen bir alternatör girişimidir.

YıldızGençler: Futbol antrenmanlarını hem eğlenceli hem de sporcu gelişimini artırır hale getirecek ürünleri üretiyor.

Güncel İçerikler