Paper Street Co: Özel tasarım kartpostal, davetiye ve kurumsal kimlik ürünleri sunan girişim

Paper Street Co; Kartpostal, davetiye, defter, ajanda, kartvizit gibi her türlü yaratıcı kağıt ürününü sahip olduğu tasarımcı ağıyla beraber tasarlayıp üreten bir girişimdir. Koç Üniversitesi’nin kuluçka merkezi KWORKS‘e kabul edildiler.

İki kadın girişimci İpek Özbay ve Zeynep Özbay tarafından kurulan Paper Street Co, 3 alanda hizmet veriyor.

Birincisi; Kartpostal gibi B2C ürünler, İkincisi; Kişiye özel tasarımlar ile sunulan özel davetiyeler, Üçüncüsü ise; Şirketlerin ve girişimlerin ihtiyacı olan tüm kağıt ürünleri yani kurumsal kimlik çalışmaları.

Girişim, Mayıs 2015’te İstanbul’da kuruldu. 2 kurucu ortak ve 12 kişilik tasarımcı ekibi olmak üzere toplamda 14 kişiler. Tasarımcıların tamamıyle iş birliği çerçevesinde çalışıyorlar.

Girişimi diğer girişimlerden ayıran fark; sadece offline‘da değil online dünyada da olmaları ve malzemeleri kaliteli materyallerden kullanmaları olarak gösteriliyor. Offline kanallarda rakipleri oldukça fazla ancak bu işi dijitale taşıyarak bu alanda en önemli marka olmak istiyorlar. Eklemeden geçemedikleri bir yer var ki o da düğün davetiyesi müşterilerin ürünleri canlı olarak görmek istemeleri. Online kanallardan alınan ürünlerin henüz dokunma hissini verememesi, her zaman bir eksiklik olarak kalacaktır.

Kurucuların yaptığı ortak açıklamada;2,5 sene sonunda kazandığımız tecrübe ile markamızı daha güçlü konumlandırmak üzerine bir ayrıma girmeye karar verdik. Davetiyeyi ürününü alt marka olarak yeniden oluşturuyoruz. Davetiye tarafında da Dubai’den müşterilerimiz oldu, fırsatlar varsa değerlendirmek istiyoruz. B2C ürünlerimizde, çeşitliliğimizi arttırıp, perakende noktalarda yer alma ve ürünlerimizi yurtdışına satmak önümüzdeki en büyük hedeflerimiz. Şirketlerle ise standart işlerin yanında daha çok işbirliği yaparak ilerleyeceğiz. Önümüzdeki en büyük hedefimiz yurtdışında satış yapmaya başlamak.

Girişiminizin Türkiye ekonomisine katkısı nedir diye soduk. İşte cevabı:
Projeyi ilk başlattığımız günden beri birçok girişimci ve girişim ile çalıştık. Girişimlere hem uygun fiyatlar hem de güçlü tasarım sağlayarak katkı sağladığımızı düşünüyoruz. Biz girişimimizi, diğer girişimler için yaptığımız ufak işler sayesinde büyüttük 🙂 Bir diğer yandan da Türkiye’deki girişimcilik ekosisteminde genel olarak yazılım servisi, pazaryeri uygulamaları ve teknoloji bazlı girişimler yer alırken ekosistemde tasarım ve yaratıcılık odaklı bir girişim olarak ekosisteme çeşitlilik kazandırdığımızı düşünüyoruz.

Paper Street Co da artık egirişim tarafından takip edilen bir girişimdir. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler