İbrahim Bodur anısına 30 bin TL’lik sosyal girişimcilik ödülü verilecek

Türkiye’nin lider sanayi gruplarından Kale Grubu, kurucusu ve Onursal Başkanı İbrahim Bodur’un anısını ve mirasını yaşatmak amacıyla İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü düzenliyor.

Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Türk sanayinin duayenlerinden ve aynı zamanda önde gelen girişimci ve hayırseverlerinden Kale Grubu Kurucusu ve Onursal Başkanı İbrahim Bodur’un anısını ve değerlerini yaşatmak amacıyla İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü düzenleniyor. Bu sene ilki verilecek olan ve geleneksel hale gelmesi hedeflenen İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü ile Türkiye’nin gelecek vadeden sosyal girişimcileri ödüllendirilecek.

Son Başvuru: 13 Ekim 2017

Katılım için: http://ibrahimbodurodulleri.com

Bu ödül ile Kale Grubu, önemli bir sosyal sorunu çözmek için yaratıcı bir fikir ve sürdürülebilir bir uygulamayla yola çıkmış, başarılı pilot projelerin yaygınlaştırılmasına katkı sağlamayı hedefliyor.

Bu kriterleri sağlayan ve büyüme potansiyeli barındıran tüm sosyal girişimcilerin katılabileceği İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü için adaylar katılım koşulları ve tüm detayları http://ibrahimbodurodulleri.com/ adresinden öğrenebilirler.

İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü kapsamında birinci olan sosyal girişimci 30 bin TL’lik para ödülü ile desteklenecek ve projesinin geliştirilmesine katkı sağlanacak.

İbrahim Bodur kimdir?

1928 yılında, Çanakkale’nin Nevruz köyünde doğan İbrahim Bodur, Türkiye’nin sanayileşerek kalkınacağına ve kalkınmanın Anadolu’dan başlaması gerektiğine inanan bir girişimciydi. Henüz 27 yaşındayken önce “insan” diyerek, kimseyi toprağından koparmadan, sanayi mayasını Anadolu’da tutturarak Türkiye’nin ilk halka açık şirketi Çanakkale Seramik’in temellerini atan İbrahim Bodur, Anadolu’ya sanayinin götürülmesine öncülük etti. Zorluklara aldırış etmeden, Türkiye’nin dört bir yanına yatırım yaptı.

Üçüncü sektöre ve sivil toplumun dönüştürücü gücüne inandı. 65 yılı aşan meslek hayatı boyunca, pek çok sivil toplum örgütünün kuruluşunda kilit rol oynayan İbrahim Bodur, kendi kurduğu Kaleseramik Vakfı ile de eğitim, sağlık ve sosyal alanlarda önemli yatırımlar yaptı.

Sanayinin belli büyük şehirler dışında milli kaynaklara ve iş gücüne yakın bölgelerde kurulmasına 1950’li yıllardan itibaren öncülük eden İbrahim Bodur, Türkiye sanayisine yaptığı yatırımlar ve yurtdışı işbirliklerine katkılarından dolayı Türkiye Cumhuriyeti tarafından verilen üstün hizmet nişanlarının yanı sıra Çek Cumhuriyeti ve İtalyan Devlet Nişanlarını almaya hak kazandı.

“Sizi siz yapan öz değerlerinize sahip çıkın; çünkü onlar sizi bir ağacın kökleri gibi ayakta tutacaktır” diyen İbrahim Bodur’un vefatının birinci yılında hayata geçirilen İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü ile Kale Grubu onun değerlerini ve mirasını yaşatmaya devam ediyor.

Güncel İçerikler