İntelijans: Zincir mağazalar için kurumsal müzikler üreten girişim

İntelijans, zincir mağazası bulunan markalar için, halka açık alanlarda müzik yayını yapan bir girişimdir. Markalar için radyo da denebilir.

Tuğşah Bilge tarafından Ocak 2017’de hayata geçirilen girişim, kurulduğu ay içerisinde İTÜ Çekirdek‘e kabul edildi. İntelijans kelime anlamı olarak da entellektüel insanlar anlamına gelmektedir.

Alışverişe gittiğinizde mağaza içerisinde çeşitli müzikler çalmaktadır. Kimisi popüler müziklerden kimisi de daha önce hiç duymadığınız parçalardan oluşuyor. İntelijans, kendine özgü şarkılar üretiyor ve bunları markalara hizmet olarak sunuyor. Bir mağazada popüler bir parçanın çalması için telif bedeli ödenmesi gerekiyor. Ayrı ayrı ve pahalı telif bedelleri ödemektense, bu tür girişimlere tek telif ile kendinize özgü parça ürettirebiliyorsunuz. Müzik yayını yapan mağaza ile yayın yapmayan mağaza arasında %30 ciro farkı oluşuyormuş. Açıkçası müzikler, alışverişte tamamlayıcı bir etki oluşturuyor.

Türkiye’den de 10’un üzerinde rakibi olan girişimin hedefi global rakiplerine odaklanmak. Soundtrack Your Brand alt markası ile en büyük rakibi Spotify. Henüz yeni sayılan girişim, müşteri görüşmelerine başladı.

Girişimi yakından takip ediyoruz. Gelişmeler oldukça sizlerle paylaşacağız.

Güncel İçerikler