Stubridge: Öğrencilerin okul ve ders bazında arkadaşlarıyla iletişim kurabildiği sosyal ağ

Workup girişimcilik programı girişimlerinden Stubridge, sadece üniversite öğrencilerine özel, dönemde aldığın derslerin ‘ders gruplarına‘ kolayca katılıp sosyalleşebildiği ve birbirlerine derslerinde yardımcı olabildiği notları da paylaşabildiği sosyal bir ağdır.

Ekim 2015 yılında İstanbul’da Kınalı adada bir kafede Sarp Keskin ve Batuhan Karakuş tarafından hayata geçirildi. Daha sonrasında fikri beğenen Youth Holding kurucusu Emrah Kaya girişime yatırım yaptı ve yönetim kuruluna girdi.

Stubridge’in diğer ortaklarından teknik tarafını konularında tecrübeli Android’te Arden Olgundemir, Backend’de Garen Agbulut ve IOS’te Efe Helvacı sahipleniyor. Sosyal Medyasını eskiden de bir girişim deneyimi olan Nayad Dursun yönetiyor. Operasyon ve Stuteam adını verdikleri gönüllü ekiplerin yönetimini ise üniversitesinde kulüp başkanlığı da yapmış Doruk Armağan ile beraber yapıyorlar.

İki girişimci daha öncesinde Kampüs Telekom adında üniversite kampüslerine hızlı telefon şarj üniteleri kurarak buradan para kazanmaya başladılar. Çok fazla kampüs alanında bir çok öğrenciyle etkileşim içerisinde olan kurucular, öğrencilerin birbirleri arasında bir etkileşim platformu kurmayı düşündüler. Bunu da ancak mobil uygulamayla gerçekleştirebileceklerinin farkındaydılar.

Bir akşam evlerinin balkonunda otururken bu eksikliği çözebilmek için kafa yoran iki girişimci Sarp ve Batuhan, “student” (öğrenci) ve “bridge” (köprü) kelimelerinden esinlenerek Stubridge girişiminin temelini attı. Sonrasında hızlıca prototipini çıkarttılar. 6 farklı üniversiteden 409 öğrenci üzerinde yaptıkları pazar araştırması sonucunda çıkan verilerle melek yatırımcılık da yapan Emrah Kaya ile fikrin projeye dönüşmesi için görüştüler. Fikri ve çıkan sonuçları çok beğenen Emrah Kaya, girişimcilere kendi ofisinde yer vererek beraber hayata geçmesi için çalışmaya başladılar.

Stubridge ekibi

Platform içerisinde 25’ten fazla üniversiteden 15 binden fazla öğrenci var. Aylık kullanım ortalaması %70’inde üzerinde. Bu zamana kadar 2 bine yakın ders notu ve materyal paylaşıldı.

Girişimin amacı, Türkiye ve dünyadaki tüm üniversiteler içerisinde bir paylaşım kültürü oluşturmak.

Girişimle ilgili gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler