WhatsApp, İş dünyası için kurumsal iletişim ve müşteri hizmetleri üzerinde çalışıyor

Facebook bir süre önce WhatsApp‘ı satın almıştı. O günden beri WhatsApp’ı geliştirme üzerine çalışan şirket müşteri istekleri doğrultusunda, kurumsal firmalar için bir iletşim aracı üzerinde çalışacağını açıkadı.

Bu yeni özellik, tıpkı Facebook’un doğrulanmış iş sayfalarında bulunan mavi tik gibi işaret içerecek ve doğrulanmış kurumsal firmalar tarafından kullanılabilecek. Yeni uygulamanın adı WhatsApp Business olacak.

Business uygulaması, şirketlerin ve girişimlerin test etmesi için ücretsiz olarak başlatılacak, aynı zamanda müşteri hizmetleri hizmeti de sunacak. Ayrıca WhatsApp büyük ve uluslararası firmalar için ”kurumsal çözüm” uygulaması da başlatmaı düşünüyor. Böylece bir şirket ürün teslimi, müşteri memnuniyeti gibi doğrudan iletişim gerektiren konularda kolaylık yaşayacak. Yani WhatsApp Business şirketler için aynı zamanda bir CRM uygulaması olacak.

Facebook tarafından alındığından beri nasıl geliştirileceği ve para kazandıracağı tartışma konusu olan WhatsApp böylece iyi bir gelir ve kar elde etmiş olacak. Yazının başında da söylediğimiz gibi deneme amaçlı ücretsiz sunulack olan uygulama için sorumlu Matt Idema ilerleyen zamanlarda ücret talep edileceğini söyledi.

Bir milyardan fazla günlük kullanıcıya sahip olan WhatsApp, bu uygulamasıyla birlikte müşteri hizmetleri girişimlerinde önemli bir nokta haline gelebilir.

Güncel İçerikler