Acıbadem Üniversitesi Kuluçka Merkezi sağlık alanındaki girişimcilerin başvurularını bekliyor

Türkiye’de girişimcileri desteklemek amaçlı yeni programlar açılmaya devam ediyor. Üniversitelerin ve şirketlerin girişimciliğe katkı sağlamak amacıyla kurduğu bu kuluçka ve hızlandırma programları pazarı her geçen gün büyüyor. Yeni fikirler ve yeni girişimler, bu alanlarda hayat buluyor, hızlanıyor, pazara hazır hale geliyor.

Son başvuru 15 Eylül 2017

Acıbadem Üniversitesi Kuluçka Merkezi, “sağlık (healthcare)” kategorisindeki alanında fikir ve projesi olan girişimcilerin başvurularını bekliyor.

Girişimciler, Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi akademisyenlerinden bilimsel danışmanlık almanın yanı sıra üniversitenin sektörel işbirlikleri sayesinde güçlü bir iş ağından da yararlanma fırsatına sahip olacaklar. Merkez, iş fikirlerinin projeye dönüşebilmesi için gerekli ortamı da biyoteknoloji ve bilişim altyapısı ile girişimciye sunacak.

Ne tür olanaklar sunuyor?

  • Ofis olanakları
  • Acıbadem Üniversitesi akademisyenlerinin bilimsel desteği
  • Biyoteknoloji altyapısına erişim
  • Prototipleme atölyesine erişim
  • İş modeli kanvası, FMSH ve şirket kurulumu ile ilgili eğitimler ve yüz yüze danışmanlık imkanı
  • Acıbadem Sağlık Grubu ve partner kuruluşlarından yönlendirme ve danışmanlık alma imkanı
  • Potansiyel yatırımcı, müşteri ve iş ortaklarına erişim
  • Başarılı girişimlere yatırım, altyapı, ayni katkı desteği

3 Programdan bir tanesine başvurabilirsiniz.

Ön Kuluçka Programı

Başta Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi öğrencileri olmak üzere girişimcilerin düşünce, fikir ve projelerini gerçeğe dönüştürebilmeleri için öğrenme, uygulama ve iş planlama süreçlerini destekler. Bu program kapsamında girişimcilere, yeni iş fikri sahiplerine temel eğitimler verilerek, fikirlerini olgunlaştırmalarına destek vermek, üniversite genelinde ve sağlık ekosisteminde girişimcilik kültürünün olgunlaştırılmasına katkı sağlamak amaçlanmaktadır. Ön kuluçka programına alınan girişimcilerin eğitim ve seminerlere katılımı, kuluçka merkezi çalışmalarına katılımları zorunludur.

Kuluçka Programı

Program kapsamında fikirleri olgunlaşmış girişimcilere fikirlerini hayata geçirme sürecinde ihtiyaç duydukları noktalarda destek verilir. Programa Acıbadem Kuluçka Merkezinde Ön kuluçka aşamasını tamamlayan girişimciler, ya da kendileri bu aşamaya gelmiş girişimciler başvuru yapabilir. Program süresince kabul alan iş fikirlerine eğitim ve seminerler, ofis imkanları ve 1-1 özel koçluk ve danışmanlıklar sağlanır. Bu imkanların yanı sıra girişimciler Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi’nin özel sağlık altyapısına, araştırma laboratuvarlarına, akademisyenlerine erişim imkanı elde ederler.

Hızlandırma Programı

Programa fikirlerini hayata geçirmeye hazır hale getirmiş, ilk prototipini çıkarmış girişimciler başvurabilir. Acıbadem uzmanlarından ve Acıbadem grubunun benzersiz sağlık networkünden, ve imkanlarından yararlanma imkanı sunulur. Hızlandırıcı programına Kuluçka programından mezun olanların yanı sıra, dışarıdan başvuru yapmak da mümkündür. Hızlandırıcı programı sırasında girişimciler kuluçka programındaki tüm eğitim, seminer ve olanaklardan yararlanırlar.

Güncel İçerikler