Evarkadasi.com: Ev arkadaşı ya da kalacak ev arayanların sorununu çözen girişim

2002 yılında Amerika’ya çalışmak amacıyla gittiğinde kalacak yer araştırmaya başlayan ancak kendisine uygun bir yer bulamayan, online platformlarda da düzgün hizmet veren yere rastlamayan bir girişimcinin hikayesi Mehmet Çelikden‘in kurucusu olduğu girişim Evarkadasi.com‘dan bahsedeceğiz.

Gittiği yıl bu açığı gören aynı zamanda da bir yazılımcı olan Mehmet, o yıl sadece “bu açıktan bir fikir doğar” mantığıyla domaini satın alıyor. Ancak domain Türkçe olduğu için bunu Türkiye’de yapmayı hedefliyor.

Yavaş yavaş çalışmalara koyulan girişimci ilk sürümünü 2006’da yayına alıyor. Sonrasında maddi yetersizlikten dolayı siteyi kapatmak zorunda kalıyor. 2016 yılında ise tekrardan tam odaklı bir şekilde platformu yayına alarak hizmete başlıyor.

Girişim tamamen özel yazılım olup, herhangi hazır bir alt yapı kullanılmamıştır. Sitenin Teknolojileri olarak .NET MVC, AngularJS ve MSSQL Server kullanılmıştır.

Platform şu an 4 alanda hizmet veriyor;

  • Kalacak yer araya üyeler,
  • Evi olup ev arkadaşı arayanlar,
  • Bekarlara kiralanabilen evleri olan kişilerin üyelikleri,
  • Kurumsal üyelik (emlakçı, pansiyon, yurt, apart sahipleri).

İçerisinde 20 bin üye olan platform 20 binden fazla da ilan barındırıyor. Evarkadasi.com’u günlük ortalama 2,5-3K arası kullanıcı ziyaret etmektedir. Sistemi en çok 24-35 arası yaşta olan üyeler kullanmaktadır. Yayınlanan ilanların %45’i kadınlara, %55’i ise erkeklere aittir.

Erasmus öğrencilerine de hizmet vereceğiz

Kurucu Mehmet Çelikden, Evarkadasi.com’un hedefleriyle ilgili şu açıklamayı yaptı:

Sistemimiz ile Türkiye pazarında güvenilir bir ev arkadaşı platformu haline getirerek ev arkadaşı arayanların akıllarına gelen ilk sistem olmak istiyoruz. Hali hazırdaki sistemimiz çoklu dil desteklemektedir. Bu desteği kullanarak erasmus ve dil okulları için farklı ülkelere giden insanların güvenilir ev arkadaşı bulmalarını sağlamak istiyoruz.

Sistemimiz şuan birden fazla dil desteği sağlamaktadır. Metinlerin çevirisi tamamlandığında ingilizce olarak hizmet sağlayarak erasmus öğrencilerinin de barınma ihtiyaçlarını karşılamayı planlıyoruz.” dedi.

Evarkadasi.com’u kullanmak ücretsizdir. Mehmet bize yaptığı açıklamada her zaman ücretsiz olacağını da dile getirdi. Gelir modeli olarak ise ilanın ön plana çıkarılması konusunda ücret almayı planlıyorlar. Emlakçılarla da anlaşma yaparak, onların ellerindeki kiralık evleri öğrencilere kiralamayı sunmak istiyorlar.

Girişimi yakından takip ediyoruz. Gelişmeler oldukça sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler