Oxford Üniversitesi online kurs ile fintech eğitimi verecek

Fintech, özellikle girişimcilik dünyasının lokomotif sektörlerinden biri. Girişimcilere destek veren tüm kurum ve kuruluşar özellikle bu alanda Startup proje arıyor. Dünyada birçok örnek olsa da, ülkemizde henüz çok yeni olan bu alanda katetmemiz gereken çok yol var.

Bu alandaki bilgi yetersizliği, yeni fikir bulamama ve kanunlardan dolayı vb. birçok sebep sıralayabiliriz.

Oxford Üniversitesi ise çevrim içi kurslar ile fintech alanında eğitim vermeye başlıyor. Eğitimin 9 Eylül’de başlayacağı paylaşılmış. Amacı İnsanları bu alana daha fazla adapte etme ve bu alandan yeni projelerin çıkmasına öncü olma, bilgi yetersizliğini giderme. Özellikle de kanun, mevzuat gibi konular ve İnsanların ödeme alışkanlıkları gibi çok detaylı ayrıntılar, projelerin çıkmasının önünde bazı bariyerler olarak duruyor.

Oxford bu online eğitim programını, 2U tarafından 103 milyon dolara satın alınan eğitim teknolojileri şirketi GetSmarter ile beraber yönetecek. Program henüz açılmadı.

Fintech startup kurmak isteyen girişimciler de bu eğitimlerden yaralanabilecek. Geçtiğimiz haftalarda CB Insights tarafından hazırlanan The Fintech 250 listesine Türkiye’den 2 girişim girmişti.

Güncel İçerikler