Girişimcilik ekosisteminde güçlü İşveren Markası olmak

“İşveren markası” son yıllarda Türkiye’de kendini göstermeye başladı. Kurumsal şirketlerin yıllık hedeflerinin arasına olmazsa olmaz olarak girdi.

Girişim olarak ürün ve hizmetlerimiz ile müşterilerimize bir önermede bulunuyoruz. Örneğin: Hızlı, çözüm odaklı, güvenilir….. Müşteri tarafında bu şekilde algılanıyor olabiliriz. Peki ya şirket çalışanlarına göre nasılız? Çalışanlarımıza herhangi bir önermede bulunuyor muyuz? Bulunuyorsak bu önerme onlara ne ifade ediyor? Sunduğumuz önerme ile gerçekleşenen önerme birbirine uyuyor mu? Sorularının cevapları şirketin stratejik planlarının geleceği için önemli.

İşveren markasını, mevcut çalışanlarımız, potansiyel çalışanlarımız (sektör çalışanları ve öğrenciler) ve eski çalışanlarımızın şirkete yönelik algılarının hangi boyutta, nasıl olduğunu anlamak ve şirket olarak söylediğimiz ile yaptığımızı karşılaştırarak, bunun çıktıları ile aksiyon planı oluşturmak olarak tanımlayabiliriz.

İşveren markası çalışması ile;

  • Girişimimizin hem içeriye hem de dışarıya karşı çekiciliği artar.
  • Yetenekli çalışanları girişime çekilmesi sağlanır.
  • Nitelikli çalışan adayların aday havuzu oluşması daha aktif duruma gelir.
  • Girişimin karlılığında olumlu hareketlilik gerçekleşir.
  • İşe alım ve pazarlama süreçlerde maliyetler azalır.
  • Girişimde çalışanlarımızın örgütsel bağlılığı artar.

İşveren markası ile gideceğimiz yol, çalışanlarımızın gözünde marka olup, tercih edilmek ve en çok çalışılmak istenen girişim olmaktır. Başarılı girişimler arttıkça başarılı çalışan savaşı da artacaktır. Bu savaşta kullanacağımız en önemli silahımız işveren markasıdır.

Şimdiden keyifli ve güzel bir bayram geçirmeniz dileğiyle.

Güncel İçerikler