Startup Dostu Şirket nedir?

Türkiye’de son zamanlarda duymaya başladığımız yeni bir oluşum, Startup Dostu Şirket kavramı ortaya çıktı. Özetle, Startup’lara sunduğu desteklerle kendini kanıtlamış şirketlere Startup Dostu Şirket diyoruz.

Sizinle daha önceki yazımızda Türkiye’nin Startup dostu 10 şirketini paylaşmıştık. Buradaki mantık; bu şirketlerin finans desteği, mentorluk, müşeri portföyünü açma gibi kendi olanaklarını Startup’lara büyümesi ve/veya iş birliği için sunmasıdır. Ekonomik olarak yeni dünya düzeninde Startup’ları görememek, şirketler açısından akıllıca bir iş olmayacaktır. Hızla büyüyen bu mini şirketler, günü geldiğinde büyük bir işletmeyi geride bırakabilmektedir. Kimisinin de büyümesi için paranın ötesinde, bilgi, tecrübe ve müşteriye ihtiyacı vardır. Makro açıdan bakarsak, ülke ekonomisinin orta ve uzun vadede gelişip büyüyebilmesi, küçük işletmelerin desteklenmesiyle olacaktır.

Türkiye’deki ilk örneğini, en startup dostu şirket unvanıyla Bankalararası Kart Merkezi – BKM aldı. BKM, kendi müşteri veritabanını Startuplar için kullanarak, o henüz emekleme aşamasında olan şirketlerin hızlanmasına öncülük etti. BKM Express kullanıcıları, bazı kampanyalarda bunu görebilir.

BKM Genel Müdürü Dr. Soner Canko “Bugüne kadar attığımız adımlar ile böylesine gurur verici bir noktaya gelmiş olmaktan büyük mutluluk duyduk ancak bu mutluluğun hemen sonrasında ‘Atmamız gereken yeni adım nedir?’ diye kendimize sorduk. Startup Dostu bir şirket olarak bu gururu ve yaklaşımı tüm ülkeye yaymayı görev edindik.” sözlerini paylaştı.

Biz de Startup Dostu şirketleri ve bu şirketlerin yaptıklarını sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler