Öğrenciler için ucuza daire kiralamanın püf noktaları

Okulların açılmasına yakın, eve çıkmak isteyen öğrencilerin uygun fiyatta daire arama maratonu başlıyor. Pazarlık yöntemleri ve kontrat süreçleri uygun fiyata daire kiralamayı kolaylaştırıyor. Öğrenciler için en ucuz semtlerin arasında Beylikdüzü, Esenler, Esenyurt, Pendik ve Ümraniye bulunuyor.

Sonbaharda okulların açılma dönemine yakın öğrencilerin kiralık daire arama süreci de başladı. Daire ararken önceliği uygun kira fiyatlarına veren öğrenciler için birçok püf noktası mevcut. Aralarında pazarlık, kontrat, evin belirli bakım masraflarını üstlenmek gibi süreçlerin bulunduğu öneriler, öğrencilere ucuza ev kiralamak için yol haritası oluşturuyor.

Yaratıcı pazarlık yöntemleri geliştirin

Ucuza ev kiralamak isteyen öğrencilerin en çok pazarlık payına dikkat etmesi gerekiyor. Ev sahibine depozitodan feragat etmeyi önermek, kiranın ödeneceği günü aylık gelirin yattığı döneme göre ayarlamak ya da evin bazı bakım süreçlerini üstlenmek, pazarlık tekliflerine olumlu etkide bulunuyor. Özel kontrat süreleri belirlemek de aylık kira bedelinin düşmesini sağlıyor. Bazı ev sahipleri, uzun ya da kısa süreli kiralamalar için özel indirimler sunabiliyor.

Okulun etrafında keşif turuna çıkın, ev arkadaşı bulun

Tutulacak dairenin konumu kira bedeli için önemli faktörlerin başında geliyor. Okul bölgesinde yer alan evlerin fiyatları genellikle öğrencilere özel olarak düşük tutuluyor. Bu nedenle okulların açılmasına en az bir-iki ay kala o bölgede bir keşif turuna çıkılması gerekiyor. Bölgedeki kira miktarının yüksek bulunması durumunda, aylık yol masrafları da hesaba katılarak okula belli mesafedeki diğer semtlerin değerlendirmesini yapmak gerekiyor. Ev kirasının, faturaların ve aidatların bir ev arkadaşıyla ortaklaşa ödenmesi de öğrencilerin üzerindeki yükü önemli oranda hafifletiyor.

İstanbul’da en ucuz kiralar hangi semtlerde?

Zingat’ın Temmuz 2017 verilerine göre, İstanbul’da ev arayan öğrenciler için en ucuz fiyatlı ilçelerin arasında Beylikdüzü, Esenler, Esenyurt, Pendik ve Ümraniye bulunuyor. Rapora göre, Beylikdüzü’nde aylık kiralar 805TL ile 1.341 TL, Esenler’de 859 TL ile 1.431 TL, Esenyurt’ta 743 TL ile 1.239 TL, Pendik’te 912 TL ile 1.520 TL, Ümraniye’de ise 1.047 TL ile 1.745 TL arasında değişiyor.

Güncel İçerikler