Etohum, Global Accelerator Report listesinde 6. sırada yerini aldı

İnternet ve teknoloji alanında katma değer yaratan başarılı girişimcilerle şirketleri, melek yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getirmeyi amaçlayan erken aşama yatırım şirketi ve girişim hızlandırma programı Etohum, dünyanın en ünlü hızlandırıcıları Techstars, 500 Startups, MassChallenge, Startups Chile, Microsoft Accelerator’ın da arasında bulunduğu Global Accelerator Report 2016 listesinde 6. sıraya yerleşti. Beş yüzü aşkın hızlandırıcı program arasından sıyrılan Etohum’un bu başarısı Türkiye için gurur kaynağı oldu.

Türkiye için son derece değerli olan bu başarı ile ilgili açıklamada bulunan Etohum Kurucusu Burak Büyükdemir: “Etohum’un kazandığı bu küresel başarı Türkiye girişimcilik ekosistemi adına bize gurur verdi. Başta Kuzey Amerika ve Avrupa olmak üzere dünya genelinde hızlandırıcı programların sayısı hızla artıyor. Bu programların en büyük özelliği yüksek nitelikli mentorlar ve startup ekipleriyle çalışarak şirketlere büyük değerler katmaları. Sayıları artsa da üstün nitelikli mentorların bulunduğu hızlandırıcı programlara talep arzın çok önünde. Etohum olarak yeni kuluçka teknolojisinin ürünleri olan startuplara yön verme konusunda ülkemizin öncü kuruluşlarından biri olduk.”dedi

Kaynak

Araştırmaya konu olan “Hızlandırma Programı” modelini, yatırım veya ticari amaçlı kuluçka süreçlerinden ayıran beş ana özellik şu şekilde sıralanıyor:

  • Herkese açık olan, ancak son derece rekabetçi bir uygulama süreci
  • Bireysel kuruculara değil, küçük ekiplere odaklanma
  • Programlanmış etkinlikleri de içeren zaman sınırlı destek ve yoğun mentorluk çalışmaları
  • Münferit şirketlerden ziyade startup gruplarıyla ya da “sınıfları” ile eğitim Dünya genelinde an itibariyle 579 hızlandırıcı programın destek verdiği 11.305 startup’a 206.740.005 Amerikan doları yatırım yapılıyor.

Güncel İçerikler