Otizmli çocuklara eğitim platformu sunan sosyal girişim Otsimo, Amerika’ya açıldı

Otizm sendromlu çocuklara ücretsiz eğitsel oyunlar ve çocukların ailelerine yapay zekaya dayalı kontrol imkanı sunan yerli sosyal girişim Otsimo, sadece 6 Startup’ın yer alabildiği New York’ta gerçekleşen Chobani Accelerator‘a katıldı. Önemli isimlerle bir araya gelen Otsimo, ABD’li iş adamı, politikacı, eski Florida valisi John Ellis “Jeb” Bush‘la görüştü. Otsimo, iOS’tan sonra Haziran’da Android uygulamasını da yayına almıştı.

Otizmli çocukların yoğun ve kaliteli bir eğitim almaları için çocuklara gereken ve eksik kalan eğitimin akıllı cihazlar aracılığıyla evde verilmesini sağlayan mobil uygulama Otsimo, Chobani CEO’su Hamdi Ulukaya tarafından Türkiye’deki girişimcilere yönelik olarak başlatılan Girişimci Adayı ve Startup Destekleme Programı olan “Hamdi Ulukaya Girişimi – Chobani Accelerator” kapsamında Amerika’ya gitti. Program kapsamında pek çok önemli kişi ve kurumla görüşmeler yapan Otsimo, ABD’li iş adamı, politikacı, eski Florida valisi olan, eski ABD Başkanı George W. Bush’un kardeşi ve eski ABD Başkanı George H. W. Bush’un oğlu John Ellis “Jeb” Bush’la da bir araya geldi. Görüşmede Jeb Bush’un otizmle alakalı girişimi için işbirliği konuşuldu.

New York’ta düzenlenen programa, Türkiye’de herhangi bir ticari ürün ya da hizmeti pazara çıkarmış ve bu girişimi dünya pazarına taşıma hayali kuran altı startup gitmeye hak kazandı.

Program süresi boyunca birçok büyük veri ve eğitim teknolojisi startupları ile işbirliği fırsatı elde eden Otsimo, dünyanın en büyük otizm vakfı olan Autism Speaks’le resmi görüşmelerde bulundu. Bunun yanı sıra Harvard Business Angels’dan yatırımcılarla görüştü.

Program kapsamında Knewton, Google Healthcare, Venture for America gibi dev oluşumlarla iletişime geçtiklerini söyleyen Otsimo CEO’su Hasan Zafer Elcik bu programın önemini şu sözlerle anlatıyor: “Startup Destek Programı’na katılan şirketlere Chobani’nin New York SoHo’daki Kuluçka Merkezi’nde kendileri için ayrılan özel alanda şirketlerini Amerika’ya taşıma olanağı sunuluyor. Özellikle Otsimo’yu Amerika’da büyütmek için yaptığımız çalışmalar da bizim için çok değerliydi. Sadece iş geliştirmekten öte iş birlikleri kurarak ilerlemeye çalıştık. Gerek yatırım gerek otizm alanındaki görüşmelerimizin tamamı bu yönde ilerlemek üzere yapıldı. Önümüzdeki altı aylık dönemde Amerika pazarında Otsimo ismini otizm eğitiminde en iyi hale getireceğiz.”

Güncel İçerikler