Girişimci olmadan önce bilmek isteyeceğiniz 4 madde

Girişimci Timothy Sykes‘in genç girişimcilere bir kaç tavsiyesi var! Başarılı girişimci, işe başlamadan önce bunları bilseydim daha başarılı olurdum dediği bir kaç noktaya dikkat çekmek adına bir kaç gün önce bu listeyi yayınladı.

1. Başarabilirsin: Kendine güvenmenin gücünü hafife alma. Küçükken ailenin sana vediği destek ve güç nasıl ilerlemeni sağladıysa,büyüdüğünde de iç sesin sana bu desteği sağlayacaktır. Daima tekrar et ”Bunu başarabilirsin!”

2. Kafa yordukça ilerleyemeyeceksin: Çok fazla düşünmek bazen iyi değildir.Araştırmalar, bir işletmenin kar elde etmesi için geçmesi gereken sürenin ortalama 5 yıl olduğunu söylüyor.Ancak daha kısa sürede de kazançlar elde edebilirsiniz.Yapamayacağınızı söyleyenlere aldırmayın ve kara odaklanmayın.İşinize odaklanıp enerjinizi yüksek tuttuğunuz takdirde ilk 6 ayda bile kar edebilirsiniz.

3. Kilit noktalara konsantre olun: Kendinize sağlam bir yön belirlemelisiniz. Bu özellikle yeni girişimler için önemli bir ilkedir. Gerçekçi hedefler belirleyin ve ilerlemenizi görün. Günlük, haftalık, aylık ve hatta yıllık hedefler oluşturun. Hedefleriniz gerçekçi olsun ancak iddialı olmaktan da korkmayın.

4. Yardıma ihtiyacınız olacak: İş hayatına başladığımıda öğrendiğim en önemli şey herkesin yardıma ihtiyaç duyduğuydu. Herkesin bir akıl hocasına, bir danışana ihtiyacı vardır. Bu bir aile üyesi,bir dost ve ya iş arkadaşı olaibilir. Sizden daha başarılı olan insanlardan yardım istemek sizi alçaltmaz. Evet, ilk başlarda her şeyi kendiniz yapmak ve kontrolü elinizde tutmak istiyor olabilirsniz. Ancak bu durum ilerlemenizi de yavaşlatacaktır. Aklınızı açık tutun ve egolarınızı terk edin.

Son Söz – Bugün BaşlayınAldığınız kararlarla birlikte işletme fikriniz yaşıyor ve ya ölüyor. Artık egonuzu kapıda bırakmanın ve başlamanın vaktidir. Sonraya bırakmayın. Sadece yapın!

Güncel İçerikler