Aile ve İş hayatını birlikte yürütmenize yardımcı olacak 5 ipucu

Aile hayatı çok fazla dikkat, zaman ve hassasiyet gerektiri, bu doğru. Ancak bunun girişimci ruhunuzu baskılamasına izin vermemelisiniz.

Rosie Pope bir girişimci, tasarımcı, eğitimci ve Rosie Pope Maternity & Baby (ebeveylik ve doğum alanında önde gelen büyük bir marka) markasının arkasındaki iş kadını. Hatta kendisi ”doğumun Martha Stewart’ı” olarak da biliniyor. Ancak bütün bunların ötesinde Rosie bir anne.

Rosie’nin iş ve aile hayatını dengelemesinde kendisine yardımcı olan 5 ipucu var ve bunu diğer girişmcilerle de paylaşmak istedi.

1. Yedek Plan

İş hayatında planlı olmak önemlidir.Ancak her şey her zaman planladığınız gibi gitmeyebilir.Yedek bir planınızın olması hem işleri kontrol altında tutmanızı sağlar hem de kendinizi rahat ve güvende hissedersiniz.

2. Tahmininizden Uzun Sürecek

Şunu kabullenmelisiniz ki bu süreç tahmininizden uzun sürecek.İş hayatını ve aile hayatını dengelemeye çalışmak bir kaç gecede olacak bir iş değildir.Dolayısıyla bir şeylerin oturması için zaman gerekecek.Bunu unutmayın ve sabır gösterin.

3. Yastık Altı Paralar

Bir işi yönetmek ve aynı anda bir aile hayatınızın olması.Bu durum bazen umduğunuzdan fazla maliyetli olabilir.Böyle durumlarda imdadınıza koşması için kenarda köşede bir miktar birikim yapmak size yardımcı olacaktır.

4. Olumlamalar Yapın

Diyelim ki elinizde bir ürün ve ya proje var ve onu satmak istiyorsunuz.Satış sürecinde ”Buna çok emek verdim ve çok seviyorum ama henüz müşteri bulamadım.Umarım onu satın alacak birilerini bulurm.” vb cümleler kurmak yanlıştır.Tam tersine ”Bu proje çok harika ve herkes onu satın alıyor.Her şey yolunda” gibi cümleler kurarak enerjinizi yüksek tutmalısınız.Ne derler bilirsiniz ”Fake it ’till you make it”

5. Çocuğunuzu İşe Getirin

Evet,yanlış duymadınız.Varsa çocuğunuzu ve ya bebeğinizi işe getirin.Ancak bunun çalışma arkadaşlarınız için bir sorun teşkil etmeyeceğeninden emin olun.Evet,uzun süreli bir çözüm değil ancak sizi bir süre idare edecek ve yardımcı olacaktır.

Güncel İçerikler