Coinbase 1,6 milyar dolar değerleme üzerinden 100 milyon dolar yatırım aldı

Kripto para birimleri için cüzdan hizmeti sunan Coinbase, 1,6 milyar dolar değerleme üzerinden 100 milyon dolarlık Seri D yatırım aldı. Gerçekleşen bu yatırım turuna IVP (Institutional Venture Partners) liderğinde Spark Capital, Greylock Partners, Battery Ventures, Section 32 ve Draper Associates katıldı.

Dünyada kripto paraların değeri 2017 yılının başına göre 7 kat arttı. Bu alanda en köklü hizmet veren ve kendini çok iyi yerde konumlayan girişim Coinbase, bu yatırımla beraber önemli bir yükseliş sağlayacak. 2015 yılının başında da 75 milyon dolarlık Seri C yatırım aldı.

Coinbase yatırım turları (Kaynak: Cruncbase)

Coinbase üzerinden 2017 yılının ilk yarısında yaklaşık 15 milyar dolarlık dijital para işlem hacmi gerçekleştirildi. Bu oran 2016 yılının toplam hacminin 5 katına çıkmış, 2017 yılının sonuna kadar da 10 katına çıkacağı söyleniyor.

Kripto paralarda yaşanan bu aşırı yükseliş ve ilgiden dolayı Coinbase müşteri destek hattı ve alt yapısı zaman zaman kesintiler yaşamış. Bu yatırımı daha çok alt yapısını geliştirmek için kullanacak.

Güncel İçerikler