İki facebook robotu kendi aralarında bilinmeyen bir dil geliştirince fişleri çekildi

Yeni bir gelecek doğuyor, makineler arası iletişim (M2M). Bunun en önemli adımını facebook geçtiğimiz hafta attı. Laboratuvalarında geliştirilen 2 yapay zeka robotu, kendi aralarında bilinmeyen bir dil geliştirip konuşmaya başlayınca, konuyu çözemeyen facebook mühendisleri bu iki robotun da fişini çekti.

Henüz ne konuşulduğu veya aralarında nasıl bir dil geliştirildiği konusunda net bir açıklama yapılmadı. İki robot İngilizce dilini kullanmak üzere programlanmıştı. Ancak yaşanan bu gelişme akıllarda önemli soru işaretlerini de beraberinde getirdi.

Geçtiğimiz haftalarda da facebook’un eski yöneticilerinden, medeniyetin 30 yıl içerisinde çökebileceğini dile getirmişti.

Martinez, “Yaşanacak sosyal patlama sonra insanlar paraya değil, 5.56 mm’lik mermilere değer verecek” diyor.

Eğer olur da robotların arasındaki bu bilinmeyen iletişim dilinin üzerine gidilir ve bunun üzerine çalışmalar yürütülürse, robotlar İnsanlara karşı bir tehlike oluşturabilir. Fişini çekmek her ne kadar elimizde olsa da, geleceğin dünyasında yeni suçlar robotlar tarafından işlenebilir. Bilim Kurgu filmlerindeki gibi bir gelecek hayal etsek de, Martinez’in yaptığı açıklama ile yaşanan son ürkütücü gelişmeler doğru orantılı olabilir.

Ayrıca Facebook, Google, Elon Musk vb. teknolojinin önemli markaların, laboratuvarlarında henüz bilmediğimiz teknolojilerin üzerinde çalıştığını biliyoruz. Yapay Zeka, Sanal Gerçeklik, Hologram gibi günümüzü şekillendiren teknolojilerin geldiği son noktayı henüz bilmiyoruz. Bize yansıtılan yüzü ile henüz arka tarafta bilmediğimiz nokta arasında korkunç farklar olabilir.

Zaman ne gösterecek birlikte göreceğiz.

Güncel İçerikler