Turizm odaklı içerik sitesi Uzak Rota, 2 milyon TL değerleme ile yatırım aldı

2010 yılında Gökhan Erdoğan’ın kişisel bir blog olarak başlattığı ve 2013 yılı sonu itibariyle turizmde B2B çalışmalara ağırlık veren turizm teknolojileri ve pazarlama konusunda içerik üreten Uzak Rota, Inflow Travel Summit CEO’su Emre Gelen ve Afi ajans ortağı Afşin Avcı’dan 2 milyon TL değerleme ile yatırım aldı.

Biz yapılan yatırımın 250 bin TL üzerinde olduğunu düşünüyoruz. Yatırımla beraber yeni ofisine de geçecek olan girişim, daha çok bu yatırımı büyümek için kullanacak.

Gökhan Erdoğan tarafından kurulan girişim, 7 yıllık süre zarfında 2013 yılında 50 kişi ile Bahçeşehir Üniversitesi‘nin konferans salonunda başladığı konferanslar bugün ortalama 1000 kişinin katıldığı zirvelere dönüştü. Uzak Rota, Işık Üniversitesi’yle yaptığı ortak çalışma ile Turizm Akademisi’nde sektöre nitelikli ara eleman yetiştirmeye başladı.

Gökhan Erdoğan yatırımla ilgili, “Sektörün ihtiyacı olan iş geliştirmeden de uzak durmadık. Birçok firmanın geleceğinin temellerini atarak filizlenmesini hatta meyve vermesini izledik. Fakat artık bu koşturma arasında yorulduğumu yeni hayal ortaklarını bu hayalin içerisine dahil etmem gerektiğini düşündüm ve beraber yürüdüğüm arkadaşlarımında desteği sayesinde Uzakrota’ya biçilen değerle birlikte Emre Gelen ve Afşin Avcı‘nın kurucusu olduğu Inflow Summits‘ten yatırım alarak grubun parçası olduk. Bu yatırımla birlikte bugüne kadar hayal ortağım olan tüm dostlarıma ve hizmet verdiğimiz markalara çok daha kaliteli hizmet sağlamayı ve genişleyerek 2,5 saatlik uçuş mesafemizdeki tüm ülkelerde Uzakrota’yı konumlandırmayı hedefliyoruz.” açıklamasında bulundu.

Gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler